Ragyogó eredményt értek el kézlabdásaink
2018. június 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

únius 4-én és 5-én rendezték meg Győrben a MEFOB kézilabda-döntőt, amelyen mind a férfi-, mind a női vonalon képviseltette magát a Testnevelési Egyetem. Sőt, mi több, a férfiak címüket megvédve aranyérmesek lettek, míg a lányok a második helyen végeztek.

A fiúk a csoportkörben 29–16-ra verték meg az Eszterházy Károly Egyetem csapatát, majd 41–28-ra a Szegedi Tudományegyetemét, a fináléban pedig 29–23-ra diadalmaskodtak a Széchenyi István Egyetem együttesével szemben. Lányaink ugyancsak két győzelemmel zárták a csoportkört – 33–26 a Széchenyi István Egyetem, majd 36–23 az ELTE ellen –, a döntőben aztán 35–27-re kikaptak a nem mellesleg az NB I/B-t megnyerő Eszterházy Károly Egyetem játékosaival felálló egriektől. A kétnapos torna zárásaként díjakat adtak át, és örömmel újságoljuk, hogy abban is érdekelve volt egyetemünk: a legjobb edző a férficsapatunkat irányító Adorján Gábor, míg a legtechnikásabb női játékos a TE-s Bíró Eszter lett!

MEFOB2

 TFSE bajnokcsapata! 

„Rendkívül büszke vagyok csapatainkra, ragyogóan szerepeltek – mondta érdeklődésünkre Szabó József szakosztályvezető. – Méltón képviseltük a Testnevelési Egyetemet nem csupán jó sportolókból, hanem intelligens emberekből álló együtteseinkkel.”

A sportvezető hozzátette: mindkét kézilabda-csapatban benne van az előrelépés lehetősége, reményei szerint mind a férfiak, mind a hölgyek hamarosan egy osztállyal feljebb lépve az NB I/B-ben szerepelhetnek.

MEFOB LÁNY

A bajnoki ezüstérmes női csapat

„A 2016–2017-es szezonban még utolsó volt a női csapatunk, a legutóbbiban viszont már a harmadik helyen végzett, nem utolsósorban Viglási Zsuzsa vezetőedzőnek köszönhetően, aki tavaly érkezett hozzánk. A férficsapatot irányító Adorján Gábor ugyancsak nagyszerű munkát végzett, mindkét szakember személye garancia a további sikerek megágyazásának. Sok múlik persze az edzéslehetőségeken, de bízunk benne, hogy minden a legnagyobb rendben lesz. Célunk, hogy előbb vagy utóbb – reményeim szerint nyilván előbb – mindkét csapatunk jusson fel, majd ragadjon meg az NB I/B-ben.”

Mi mást is tehetnénk hozzá: úgy legyen!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!