Erős idénykezdet: Két meccs, két győzelem
2018. október 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Magabiztosan kezdte a 2018-2019-es idényt az ANB I-ben a TFSE női kosárlabda-csapata. A lányok az első fordulóban hazai pályán 61–49-re legyőzték az aranyesélyesnek tartott Vasast, most hétvégén pedig újabb győzelmet arattak, ezúttal a Szigetszentmiklós vendégeként, 68–64 lett a vége ide.

Rangadóra utazott Szigetszentmiklósra női kosárcsapatunk. Az ANB 2. fordulójában az előző szezonban lányainkat a Hepp-kupától búcsúztató és a bajnokságban is kétszer legyőző BKG SE várt a TFSE-re. Az első fordulóban mindkét csapat győzelemmel kezdett, így nagy mérkőzésre volt már előzetesen is kilátás.

Az első félidőben a BKG SE pár pontos vezetését a TFSE gyorsindításokkal nem engedte nagyobb különbségre váltani, így a félidő végére 4 pontos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. A harmadik negyedben növelni tudta előnyét a BKG, de a feljavuló TF-es védekezés és a negyed utolsó másodpercében kosárba hulló 3 pontos eredményeképp már a TFSE vezetett 30 percnyi tiszta játékidő után.

A befejező játékrészben fegyelmezett kosárlabdával sikerült a csapat jó kondícióját érvényre juttatni, így és az utolsó perc büntetői már a félidei 4 pontos hátrány helyett 4 pontos előnyt jelentettek.

A csapat ezzel a bravúrral két forduló után veretlenül áll a bajnokságban, és ennek értékét növeli, hogy az előző bajnokságban a TFSE előtt végzett csapatok ellen sikerült rögtön a rajtnál győzelmeket aratni.

„Rendkívül büszkék vagyunk a csapatunkra, hiszen a bajnokság első két fordulójában a mezőny talán legerősebb gárdáival csaptunk össze, s mind a kettőt megvertük – mondta megkeresésünkre Magyar Bianka, a TFSE kosárcsapatának edzője. – Óriási hittel és akarattal játszottak a lányok. Szinte végig az ellenfél vezetett a mérkőzésen, mígnem öt-hat perccel a vége előtt azt kértük tőlük, váltsanak ritmust, és volt még annyi erejük, hogy ezt meg is tették. Átvettük a vezetést, és végül négy pont különbséggel megnyertük a csatát, szenzációs teljesítmény volt.”

Erős idénykezdet: két meccs, két győzelem (TFSE női kosárlabda)

Magyar Bianka elmondta: érződik a befektetett munka megtérülése, valamint az, hogy kitűnő csapatszellem jellemzi a társaságot, a szakmai stáb tagjai, no meg a játékosok is azért dolgoznak, hogy a továbbiakban is ezen az úton haladjanak tovább.

„A lányok nagyon sok gólpasszt adtak egymásnak a Szigetszentmiklós ellen megnyert összecsapáson, ez is bizonyítja a csapatjátékunk sokszínűségét. Biztos vagyok benne, hogy óriási lökést ad nekik a folytatásra, hogy egymás után megverték a bajnokság két élcsapatát. Várunk mindenkit a következő hazai meccsünkön pénteken 18.45-től az E-teremben” – tette hozzá a TFSE edzője.

A lányok legközelebb tehát pénteken lépnek parkettre, a Miskolc együttesét fogadják, és természetesen ellene is a győzelem reményében indulnak harcba.

Eredmény: BKG DSE Szigetszentmiklós - TFSE 64-68 (19-15, 17-17, 13-18, 15-18). A TFSE pontszerzői: Németh A. 20 pont, 11 lepattanó, 32 VAL; Fuisz V. 16 pont, 6 lepattanó; Karlócai J. 9/3 pont, 10 lepattanół; Varga B. 9/3 pont; Miháczi D. 6 pont; Herman A. 5 pont; Kováts G. 3 pont; Révész S.; Szeli D.; Sándorfi R.; Agic A.; Vörösházi J.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!