Hősiesen küzdő lányok
2018. november 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A negyeddöntőig meneteltek a TFSE lány kosarasai a Kínában megrendezett 3x3-as egyetemi Világligában. A legjobb négy közé jutásért a ljubljanai egyetem csapatától szenvedtek vereséget (7–13), szereplésük azonban így is megsüvegelendő.

Hősiesen küzdő lányok (FIBA 3x3)Boros Zoltán edző együttese ugyanis három játékossal, csere nélkül zakatolta végig a versenyt, mert a viadalt megelőzően Kováts Gabriella megsérült. Karlócai Julianna, Miháczi Diána és Varga Barbara hősiesen harcolt a tornán, a csoportkörből három győzelemmel (két szenegáli és egy új-zélandi gárda ellen) és egy vereséggel (az egyik hazai hölgykoszorú ellen) jutott tovább – nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy csere nélkül ez micsoda fegyvertény! A legjobb nyolc közé jutás óriási sportemberi teljesítmény is egyben!

„Lelkileg kellett felkészíteni a lányokat. A 3x3-as játékban egy ilyen négynapos sorozatterhelésben a folyamatos koncentráció és figyelem nagyon megerőltető. Állandó cserére szükség van. Bármikor, amikor áll a játék, lehet cserélni és ilyenkor akár csak fél percre le tud ülni, ki tudja magát fújni, ihat valamit a játékos. Mindenképpen arra kellett ráhangolódni fejben, hogy erre most nem lesz lehetőség, csere nélkül kell a tornát teljesíteni” – összegzett a versenyt követően Boros Zoltán.

A három grácia eredményéhez, földöntúli teljesítményéhez ezúton is gratulálunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!