„Erre senki sem számított”
2019. január 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Vasárnap folytatja szereplését az NB I/B-ben a TFSE női kosárlabda-csapata, Magyar Bianka vezetőedző együttese a Csata Diáksport Egyesület otthonában lép parkettre. A bajnokság újraindulása előtt dr. Sterbenz Tamással, a TFSE kosárcsapatának szakmai vezetőjével beszélgettünk.

Mondhatjuk, csúcsrangadóra készülnek a lányok, hiszen a liga két veretlen gárdája feszül egymásnak, a kilencből kilenc meccset megnyerő Csata, illetve az eddigi tíz összecsapásán egyaránt győző TFSE. Ami az ellenfelet illeti, nos, a csatások szerezték a legtöbb (778) és kapták a legkevesebb (465) pontot az ősszel, a TFSE-nél ugyanez a mutató 739/541. 

„Varázslatosan teljesített a csapat az ősszel, erre senki sem számított – fogalmazott egyetemünk általános rektorhelyettese, Sterbenz Tamás. – Két rendkívül nehéz mérkőzéssel kezdtük a bajnokságot, óriási lökést adott, hogy mind a kettőt megnyerték a lányok. Vasárnap a legnagyobb meccs vár ránk, a hozzánk hasonlóan százszázalékos Csata vendégei leszünk.”

„Erre senki sem számított” (TFSE női kosárlabda csapat)

A szakmai vezető elmondta: a TFSE filozófiáját követve számukra az a legfontosabb, hogy a hallgatói sportot helyezzék előtérbe, s kiemelt jelentőségű az egyetemi bajnokság, mert onnan ki lehet lépni a nemzetközi porondra.

„Igyekszünk minél jobb és erősebb csapatot kialakítani hallgatóinkból, s legalább ennyire fontos, hogy a lehető legtöbben eljussanak az Universiade-válogatottságig. Néhány évvel ezelőtt a TFSE megnyerte az NB I/B-t, de nem indult utána az élvonalban, az NB I-et az idén sem vállalnánk. Az első osztályban profi szerződéssel rendelkező játékosok kosaraznak, mi nem kívánunk versenyezni az ottani feltételekkel, a mieink jelképes ösztöndíjat kapnak az NB I/B-s szereplésért. Az egyelőre szerényebb létesítményhelyzet dacára biztosítva van a megfelelő felkészülés csapatunk számára, s valamennyien boldogok és büszkék vagyunk, hogy lányaink kimagasló teljesítménnyel, megsüvegelendő eredménysorral öregbítik a Testnevelési Egyetem hírnevét.”

Szóval, kalandra fel, vasárnap következik az újabb erőpróba – az eddigi legnagyobb!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!