Sakkcsapatunk is bajnok lett!
2019. július 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Végül 1.5 pont előnnyel lett első a TFSE sakkcsapata a budapesti csapatbajnokság harmadosztályában. Minthogy a mezőny első két helyezettje nyer jogot a másodosztályú szereplésre, a feljutás nem forgott veszélyben, az első hely megszerzése viszont igen.

„Az MTK 5-tel játszottuk az utolsó meccsünket, kissé felforgatott csapattal, többen nem tudtunk asztalhoz ülni, én sem – mondta megkeresésünkre Varga Klára, egyetemünk harmadéves alapszakos hallgatója, aki a TFSE sakkozóinál egyszerre játékos, szakmai vezető és csapatkapitány. – De szerencsére megnyertük a csoportunkat, igaz, mindössze másfél pont előnnyel.”

Sakkcsapatunk is bajnok lett

A rokonszenves versenyző hozzátette: a budapesti harmadosztályban csak néhány mestersakkozó szerepel, egy osztállyal feljebb már sokkal több a kimagasló képességű játékos, ennek megfelelően erősít is majd a TFSE.

„Örömmel újságolhatom, hogy egyesületünk a következő idényben két csapatot indít, az egyik ugyebár a másodosztályban viaskodik majd, a másik pedig marad a harmadosztályban, így a legkisebbek nem lesznek megfosztva a versenyszerű sakkozás élményétől” – tette hozzá Varga Klára, aki nem mellékesen egyéni bronzérmet szerzett a magyar női bajnokságon.

A másodosztályba jutást kiharcoló csapatunk egyik éljátékosa dr. Sterbenz Tamás, egyetemünk általános rektorhelyettese, aki ragyogóan teljesített a csapatbajnokságon.

„Kihagyhatatlan csapattag – mondta róla Varga Klára. – Nagyszerűen játszott, sokáig ő vezette a legtöbb pontot elérő játékosok rangsorát, közel volt hozzá, hogy övé legyen az ezért járó különdíj.”

Itt jegyezzük meg, hogy a TFSE kiváló idényt zárt, hiszen nem csupán a sakkcsapatunk nyert bajnokságot, hanem az NB I/B-ben szereplő kosaras lányok is!

Címkék: TFSE,aranyérem,sakk
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!