Be akarunk jutni a rájátszásba!
2020. január 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Továbbra is a tabella első felében tanyázik a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, Magyar Bianka vezetőedző együttese 14 mérkőzést követően hét-hét győzelemmel, illetve vereséggel, 78.3 szerzett- és 80.4 kapottgól-átlaggal a 12 csapatos liga hatodik helyét foglalja el.

Be akarunk jutni a rájátszásba!

fotó: TFSE Facebook

Az első osztályban újonc gárda a legutóbbi fordulóban a címvédő és listavezető Sopron otthonában lépett parkettre, és sokáig ragyogóan tartotta magát Európa egyik legerősebb csapata ellen, hiszen a második negyedet megnyerve mindössze öt pont volt a hátránya a félidőben. A hazaiak végül száz pont fölé jutva 105–73-ra diadalmaskodtak.

„Harminc percig önkívületi állapotban játszottunk, a végére sajnos elfáradtunk – mondta megkeresésünkre Magyar Bianka. – De összességében elégedettek lehetünk, mert egyrészt az utóbbi években budapesti csapat nemigen tudott villantani az NB I-ben, másrészt mégiscsak a legutóbbi két idényben Final Fourt játszó Sopron otthonában játszottunk jó mérkőzést. Tizennégy meccs, hét győzelem – azt hiszem, ez megsüvegelendő teljesítmény egy feljutótól.”

Az bizony! Mást ne említsünk, az összecsapásokat követő sajtótájékoztatókon az aktuális ellenfél edzője rendre kiemeli a TFSE-MTK elszántságát, akaraterejét és tudását, ebből is látszik, igazán kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a legmagasabb szinten.

A bajnokságban jelenleg két TFSE-MTK-játékos neve is szerepel a legjobb pontátlagúak rangsorában, Alisia Jenkins 20.93-mal a második, Chanise Jenkins (csak névrokonok) 20.6-tal a harmadik. Az előző, másodosztályú évadban ők még nem erősítették a csapatot, mások voltak a húzóemberek, adja magát a kérdés: hogyan csapódik le a gárdánál ez a hirtelen változás?

„Példás csapategység jellemez minket, mindenki egy irányba húz – válaszolta Magyar Bianka. – Minden lány nagyszerűen dolgozik az edzéseken, azok is, akik az idén egyelőre kevesebb lehetőséghez jutottak. Ők is tudják, megkapják a lehetőséget a bizonyításra. Ugyanakkor világosan látszik, hogy jelentős különbség mutatkozik az első és a másodosztály között. Most éppen a bajnokság felénél járunk, jó ránézni a tabellára, és igen, mondjuk ki: be akarunk jutni a rájátszásba!”

A TFSE-MTK legközelebb január 18-án játszik a bajnokságban, a Ceglédet fogadja a Városmajorban, de kedden is lesz fontos esemény, hiszen sorsolnak a Magyar Kupában, meglesz tehát a március 6. és 8. között Pécsen rendezendő torna párosítása – márpedig a TFSE itt is érdekelve van!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!