Ajándék Németh Almának
2020. február 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szenzációsan szerepel a TFSE-MTK a női kosárlabda NB I-ben, Magyar Bianka vezetőedző együttese az eddigi 16 bajnoki mérkőzéséből kilencet megnyerve és hetet elveszítve a 12 csapatos liga ötödik helyén áll. Gyorsan tegyük hozzá, hogy újoncként! A mieink legutóbb az NKE-FCSM Csata gárdáját múlták fölül idegenben, 84–77-re.

Ajándék Németh Almának

fotó: TFSE Női Kosárlabda

„Hihetetlenül boldogok vagyunk, hiszen az elvárhatónál sokkal jobban szerepelünk eddig. Rengeteg munkával alapoztuk meg ezeket az eredményeket – mondta megkeresésünkre Németh Alma, a TFSE-MTK játékosa. – Hat hónapja dolgozunk együtt, és örömmel mondhatom, semmi jel sincs annak, hogy hullámvölgybe kerülünk, a szakmai stáb nagyszerű munkát végezve készít fel minket a mérkőzésekre. A jelenlegi ötödik helyezés tényleg csodálatos, és nem is szeretnénk alább adni, célunk, hogy bekerüljünk a rájátszás mezőnyébe, amihez az első nyolc között kell végezni az alapszakaszban. Ha már itt van előttünk a lehetőség, meg is akarjuk ragadni.”

A bajnokság mellett hamarosan a Magyar Kupában is parkettre lép a TFSE-MTK, március 5. és 7. között Pécsen rendezik a nyolcas döntőt.

„A negyeddöntőben a PEAC-Péccsel, tehát a házigazdával kerültünk össze. Bizonyosan kemény összecsapás lesz, már csak azért is, mert a bajnokságban kettőből kétszer megvertük a PEAC-ot” – mondta Németh Alma a március 5-én rendezendő kupameccsel kapcsolatban.

A remek kosaras az előző, még a másodosztályban töltött idényben rengeteg időt töltött a pályán, szórta a pontokat, az NB I-ben azonban – miután jelentősen megerősödött a játékoskeret – egyelőre kevesebb lehetőséget kap, s a pontátlaga jelenleg 2.5-et mutat.

„Óriási kihívásként élem meg ezt az időszakot, élvezem, hogy sokkal több és keményebb edzésünk van – hangsúlyozta Németh Alma. – Hogy őszinte legyek, számomra ajándék ez az idény, hiszen idehaza a legmagasabb osztályban kosárlabdázhatok, s úgy érzem, egyre inkább sikerül felvennem az NB I ritmusát. Vezetőedzőnk, Magyar Bianka is egyre több feladattal bíz meg, örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy ebben a nagyszerű csapatban szerepelhetek.”

A TFSE-MTK legközelebb február 8-án a városmajori MTK Kosárlabda Csarnokban a PINKK-Pécsi 424 együttese ellen lép parkettre a bajnokságban, a két csapat idénybeli első összecsapását októberben idegenben a mieink nyerték meg 89–75-re.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!