Megtartotta legjobbjait a TFSE-MTK
2020. április 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Noha a koronavírus-járvány miatt befejezettnek tekinthető a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság, az élet nem áll meg: az egyesület szerződést hosszabbított két amerikai légiósával, Chanise Jenkinsszel és Alisia Jenkinsszel, mindketten plusz egy évre írtak alá. Mindez azért fontos, mert a két remek játékosnak komoly ajánlatai voltak más, tehetősebb csapatoktól is. 

Mint köztudott: az első osztályban újoncként szereplő TFSE-MTK szédületes idényt zárt. A 12 csapatos ligában 11 győzelemmel és tíz vereséggel a hatodik helyen végzett, míg a Magyar Kupában negyedikként. És most itt az újabb nagy siker: az egyesület szerződést hosszabbított két amerikai légiósával, Chanise Jenkinsszel és Alisia Jenkinsszel (csak névrokonok), mindketten plusz egy évre írtak alá. Különösen utóbbi játékos megtartása óriási fegyvertény, hiszen a pont- és a lepattanóátlagot tekintve egyaránt ligaelső lett 22.24-es, illetve 12.24-es mutatóval. Chanise a negyedik legeredményesebb pontgyártó lett a bajnokságban 19.65-ös átlaggal. A TFSE-MTK meccsenként átlagban 77.71 pontot szerzett a bajnokságban, a számokat látva nem kell ragozni, a két amerikai lány mennyire fontos tagja az együttesnek.

Megtartotta legjobbjait a TFSE MTK

Chanise Jenkins és Alisia Jenkins a következő idényben is a TFSE-MTK mezében szerepelnek majd 

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy az egyetem és az egyesület meg tudott tartani két ilyen értéket – mondta megkeresésünkre Magyar Bianka vezetőedző, aki kivételesen összetartó társaságot alakított ki a kosárcsapatnál, tehát az ő érdeme is Jenkinsék döntése. – Alisiát többek között két francia euroligás, valamint egy belga egyesület is hívta, sokkal több pénzt ígérve annál, mint amennyit nálunk keres, mégis minket választott. Az ügynöke nem is érti… Alisia szerintem az egész NB I legjobb légiósa, nagyszerű játékos.”

A TFSE-MTK sikeredzője hozzátette: a keretből Süle Krisztina visszavonul, Miháczi Dia pedig inkább a munkát választja a folytatásban, de érkezik a csapathoz a DVTK-tól Katona Szidónia és a Győrtől Dúl Panka.

„Megnyugtató, hogy valójában nem kell új csapatot építeni. Reméljük, augusztusban lesz lehetőségünk elkezdeni a közös edzéseket – amelyek már most nagyon hiányoznak nekünk –, és szeptember végén, október elején elkezdődhet az új idény. Addig is online edzésekkel mozgatjuk meg a lányokat” – zárta szavait Magyar Bianka.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!