TFSE-MTK: szikrázó meccs Bernáth-parádéval
2020. október 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Teljesen nyílt, izgalmas és parádés hangulatú mérkőzést játszott szerdán a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 4. fordulójában a mezőny egyik, ha nem a legerősebb csapatával, az Atomerőmű KSC-vel. Mintegy 800 néző szurkolta végig a Szekszárdon megrendezett összecsapást, amelyen végül érvényesült a papírforma, a hazaiak 81–75-re győztek. A meccs krónikájához tartozik, hogy a második negyed után a játékvezető kiállította Magyar Bianka vezetőedzőt. Mi történt?

TFSE-MTK: szikrázó meccs Bernáth parádéval

kép: TFSE - MTK Női Kosárlabda

„Sohasem fordult még elő velem ilyen, remélem, többé nem is fog. Egymás után két technikait kaptam, mert a meccs hevében szóvá tettem, hogy szerintem igazságtalanul ítéltek a játékvezetők, mert ami a mi oldalunkon fault volt, a másikon nem” – mondta érdeklődésünkre a TFSE-MTK sikeredzője, ám történt, ami a történt, csapata ragyogó teljesítményt nyújtott, és ezt a szakértő szekszárdi szurkolótábor is sportszerűen díjazta.

„Vereség ide vagy oda, ez volt az eddigi legjobb meccsünk az idényben, és szívből köszönöm a hazai nézők buzdítását, frenetikus hangulatot varázsoltak a csarnokban. A kosárlabda látványsport, számunkra a nézők kiszolgálása színvonalas játékkal elsődleges szempont, és akkor lehetünk igazán boldogok, ha ebben mindkét pályán lévő csapat partner. Nos, a szekszárdi éppen ilyen meccs volt. A TFSE-MTK-val minden egyes fordulóban arra törekszünk, hogy ilyen pezsgő, szikrázó élményt nyújtsunk a drukkereknek.”

A nehézségeket is leküzdő együttesben ezúttal Alisia Jenkins volt a legeredményesebb 23 ponttal, míg Bernáth Réka 21 ponttal zárt. A 21 esztendős magyar csillag kapcsán muszáj kiemelni félelmetes dobóteljesítményét, hiszen mind a hat triplakísérlete elsüllyedt! A válogatott bő keretébe meghívott üstökös a bajnokság eddigi négy mérkőzésén összesen 23-szor próbálkozott hárompontossal és 15-ször betalált, ami 65 százalékos hatékonyság – nem túlzás, ez világszínvonal!

„Hihetetlen, amit művel – mondta a Testnevelési Egyetem elsőéves hallgatójáról Magyar Bianka. – Egyrészt vezérré nőtte ki magát csapatunknál, továbbá kivételes tehetséget és elszántságot látok benne, a következő tíz év meghatározó és kimagasló játékosa lehet a magyar kosárlabdasportnak.”

A TFSE-MTK egy győzelemmel és három vereséggel jelenleg a 10. helyen áll a 12 csapatos élvonalban, vasárnap a 8. helyen tanyázó PEAC-Pécs otthonában lép pályára – természetesen a győzelem reményében.

Hajrá, TFSE-MTK!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!