TFSE-MTK: itt az újabb győzelem!
2020. október 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Idénybeli ötödik fellépésén megszerezte második győzelmét a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a TFSE-MTK, miután szombaton idegenben 78–63-ra megverte az ELTE-BEAC Újbudát. A csapat az előző két fordulóban nem lépett parkettre, mert aktuális ellenfelét, a PEAC-ot, illetve a Vasast elérte a koronavírus-járvány, így azt a két találkozót el kellett halasztani.

TFSE-MTK: itt az újabb győzelem!

Mivel a szombatit megelőző bajnoki összecsapáson Magyar Bianka vezetőedzőt két technikaival kiállította a játékvezető, ami egymeccses eltiltást von maga után, szombaton Hegedűs Péter másodedző meccselt a BEAC ellen – méghozzá remekül. A TFSE-MTK csaknem húszpontos előnyre tett szert az első negyedben (26–8), valójában nem forgott veszélyben a győzelme.

„Nem ilyen módon szerettem volna bemutatkozni az NB I-ben, de természetesen örülök a sikernek. Jól kezdtük a mérkőzést, aztán a második negyed végén és a harmadik negyedben több hibát is elkövettünk védekezésben, de a negyedik negyedben le tudtuk zárni a mérkőzést” – olvasható Hegedűs Péter meccs utáni nyilatkozata a hunbasket.hu-n.

Az együttes legeredményesebb játékosa ezúttal Alisia Jenkins volt 20 ponttal, míg a Testnevelési Egyetemen elsőéves Bernáth Réka 15 pontot szórt, a 21 esztendős, triplaspecialista játékos öt hárompontos kísérletéből hármat bedobott.

A TFSE-MTK felkapaszkodott a 12 csapatos bajnokság hatodik helyére, s legközelebb szerdán hazai pályán, a Városmajorban lép pályára, 19 órától a harmadik helyezett Cegléddel csap össze – immár Magyar Bianka irányításával.

kép: TFSE-MTK Női Kosárlabda

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!