Kikapott a címvédőtől a TFSE-MTK
2020. november 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A koronavírus az élsportolók és az egyesületek életét is fölborítja, így fordulhatott elő, hogy a TFSE-MTK női kosárlabda-csapata a halasztások miatt egy hónap elteltével játszhatott ismét mérkőzést az élvonalban. Magyar Bianka vezetőedző együttese a lehető legnehezebb feladat előtt állt szerdán, hiszen Európa egyik meghatározó csapata, az NB I-ben címvédő Sopron várt rá.

Kikapott a címvédőtől a TFSE-MTK

forrás: a TFSE - MTK Női Kosárlabda Facebook oldala

Nos, érvényesült a papírforma, a soproniak mind a négy negyedet megnyerve 98–67-re diadalmaskodtak. A TFSE-MTK-ban a két Jenkinsen kívül senki sem érte el a tíz pontot, Chanise 23, míg Alisia 18 ponttal zárt.

„Ez a második évem az NB I A-csoportban vezetőedzőként, és most szenvedtük el a legnagyobb különbségű vereséget. Sajnos nem tudtunk a legerősebb összeállításban pályára lépni a félelmetesen erős soproniak ellen, de így is igyekeztünk segíteni nekik a felkészülésben a jövő heti európai kupameccsükre. A legkeményebb riválisunkkal szemben kihoztuk a maximumot a lehetőségeinkből, mindamellett nagyon bízom benne, hogy hétfőtől teljes kerettel tudunk edzeni, nekünk ez nagyon fontos céljaink elérése érdekében. Nyerhető mérkőzések következnek a bajnokságban, ennek szellemében készülünk” – mondta megkeresésünkre a soproni összecsapás másnapján Magyar Bianka.

A gárda két győzelemmel és négy vereséggel a 12 csapatos élvonal kilencedik helyén áll jelenleg, s legközelebb december 2-án lép parkettre a bajnokságban: hazai pályán, a Városmajorban 18 órától fogadja az eddig mind a nyolc bajnoki mérkőzését elveszítő, sereghajtó ZTE-t.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!