Fölényes győzelmet aratott a TFSE-MTK
2020. december 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Idénybeli hetedik mérkőzését játszotta szerdán a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, és megszerezte harmadik győzelmét, miután hazai pályán, a Városmajorban 90–57-re megverte a továbbra is nyeretlen ZTE NKK-t. Magyar Bianka vezetőedző együttese mind a négy negyedben eljutott legalább húsz szerzett pontig, kétség sem férhetett sikeréhez.

Fölényes győzelmet aratott a TFSE-MTK

kép: TFSK-MTK Női Kosárlabda (Facebook)

A csapatban Alisia Jenkins volt a legeredményesebb 28 ponttal, míg Németh Alma idénybeli legtöbb pontját szerezve 14-gyel zárt. Alisia és a 13 pontos Chanise Jenkins egyaránt adott még öt gólpasszt is a zalaegerszegiek elleni összecsapáson.

„Sok játékosunk most tért vissza, ez volt az első mérkőzésük, ami megmutatkozott a formán is. Gyakran került porszem a gépezetbe. Helyén kezeljük a győzelmet, le kell vonnunk a következtetéseket és ki kell javítanunk a hibákat. Elismerésem a ZTE-nek, szépen küzdött. Szeretnénk visszanyerni a karantén előtt mutatott sportformánkat. Erre jó lehetőségünk adódik a hétvégén, de akkor nagyobb ellenállást kell tanúsítanunk” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Magyar Bianka.

A 12 csapatos élvonalban jelenleg a nyolcadik helyen álló TFSE-MTK szombaton 18 órától Pécsen a kilencedik helyen tanyázó PEAC otthonában lép parkettre, éles meccsre van kilátás.

Úgyhogy hajrá, TFSE!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!