Szárnyal a TFSE-MTK
2020. december 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszerűen szerepel az év utolsó hónapjában a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, vasárnap ugyanis sorozatban a harmadik mérkőzését nyerte meg. A PEAC-Pécs, majd pedig a Vasas Akadémia legyőzését követően Magyar Bianka vezetőedző együttese ezúttal a Ceglédet múlta fölül, hazai pályán, a Városmajorban 71–57-re diadalmaskodott.

Szárnyal a TFSE MTK

kép: TFSE-MTK Női Kosárlabda

Noha az első negyedet elveszítette a gárda, a folytatásban nem volt kérdés, melyik csapat nyeri meg az összecsapást. Chanise Jenkins és Alisia Jenkins egyaránt 23 pontot szerzett, Bernáth Réka 13-ig jutott, ők hárman együtt öt triplát süllyesztettek el a ceglédiek kosarában. Ki kell emelni még Chanise Jenkins, Bernáth Réka és Katona Szidónia négy-négy gólpasszát is.

„Gratulálok a csapatomnak, bravúros győzelem volt. Külön öröm, hogy Nevena hirtelen mellőzése ellenére is megmaradt az egység, és szervezetten játszottunk. A játék képe nem volt jó, de helyén volt a szívünk és legyőztük a rutinosabb erőkből álló Ceglédet. Igyekeztünk szurkolóinkat megajándékozni karácsony alkalmából” – olvasható Magyar Bianka meccs utáni nyilatkozata a hunbasket.hu oldalon.

Az idénybeli 13 bajnokijából hatot megnyerő TFSE-MTK – a Ceglédet megelőzve – jelenleg hetedik a 12 csapatos élvonalban, és szerdán játssza az utolsó mérkőzését 2020-ban, 19 órától a 10. helyezett ELTE BEAC Újbudát fogadja a Városmajorban.

Legyen meg sorozatban a negyedik győzelem, hajrá, TFSE!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!