TFSE-MTK: itt a nyolcadik győzelem!
2021. január 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ismét televíziós mérkőzést játszott a hét végén a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, így a sportrajongók élőben láthatták, amint Magyar Bianka együttese hazai pályán 92–84-re legyőzi a DVTK-t. Noha a vendég diósgyőriek 12 ponttal megnyerték az utolsó negyedet, nem forgott veszélyben az előzőleg jelentős előnyt felhalmozó TFSE-MTK győzelme.

TFSE-MTK: itt a nyolcadik győzelem!

(fotó: TFSE-MTK Facebook oldala)

„A találkozó előtt azt mondtam a lányoknak, szép játékkal rukkoljunk ki, ha már tévés meccsünk van. Mindenki hozzátett ehhez a sikerhez, nagyon büszke vagyok rájuk. Jár a DVTK-nak is a dicséret, húsz pontról jött vissza és megnehezítette a dolgunkat. Bebizonyítottuk, hogy nem háromemberes csapat vagyunk” – olvasható Magyar Bianka mérkőzés utáni nyilatkozata a hunbasket.hu oldalon.

Ami a szakvezető utolsó mondatát illeti: csapatából öt játékos is eljutott legalább tíz pontig, Alisia Jenkins 24, Bernáth Réka 18, Chanise Jenkins 15, Nevena Markovics 12, Dúl Panka pedig 10 ponttal zárt, Chanise Jenkins ráadásul adott 10 gólpasszt is. Megsüvegelendő továbbá, hogy a teljes NB I-es mezőnyben három TFSE-MTK-játékos szerepel a pontlista első tíz helyezettje között, Alisia Jenkins a harmadik (20.25-ös pontátlag), Chanise Jenkins a negyedik (17.50), míg Bernáth Réka a nyolcadik (16.25).

A TFSE-MTK nyolc-nyolc győzelemmel, illetve vereséggel jelenleg a hatodik a 12 csapatos élvonalban, és legközelebb január 30-án lép parkettre a bajnokságban, aznap 18 órától a hetedik helyezett Vasas Akadémia együttesét fogadja a Városmajorban.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!