TFSE-MTK: irány az MK nyolcas döntő!
2021. február 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szerdán a Városmajorban fogadta a Vasas Akadémia csapatát a TFSE-MTK a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban. A találkozó megnyerése nem csupán bajnoki pontokkal kecsegtetett, a csata győztese ugyanis kvalifikált a Magyar Kupa nyolcas döntőjére.

TFSE-MTK: irány az MK nyolcas döntő!

fotó: TSFE-MTK Facebook oldala

Nos, örömmel újságoljuk, hogy Magyar Bianka vezetőedző együttese szenzációs teljesítményt nyújtva 87–75-re diadalmaskodott, amivel felkapaszkodott a tabella hatodik helyére, egyszersmind második élvonalbeli idényében másodszor is megváltotta jegyét a Magyar Kupára! Chanise Jenkins majdnem elérte a tripla duplát (23 pont, 10 gólpassz, 7 lepattanó), Alisia Jenkins 19 pontja mellett leszedett 15 lepattanót, míg Bernáth Réka 20, Dúl Panka 13 pontot szórt.

„Brutálisan kemény mérkőzésen vagyunk túl, hiszen mindkét csapat tudta, hogy a plusz tét a Magyar Kupa-kvalifikáció. Külön ki kell emelnem a játékvezetőket, akik engedték a tétnek megfelelő kemény játékot. Nem szoktam csapatomból senkit sem külön kiemelni, de most meg kell tennem. Dúl Panka az ország egyik leggyorsabb irányítója, Papp Klaudia ellen nyújtott kiemelkedőt mind védekezésben, mind támadásban. Csapatomra pedig nagyon büszke vagyok, hiszen másodszor is sikerült bejutni a kupa nyolcas döntőjébe” – olvasható Magyar Bianka meccs utáni nyilatkozata a hunbasket.hu internetes oldalon.

A nyolccsapatos MK-nak a budapesti Gabányi László Sportcsarnok ad otthont február 24. és 28. között. A küzdelmekben hagyományosan a bajnoki tabella első nyolc együttese vehet részt. A járványhelyzet miatt az MK a korábbi évektől eltérően ötnapos lesz, a résztvevők a mérkőzések után hazautazhatnak, a torna zárt kapuk mögött zajlik majd.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!