Kezdődik a rájátszás, parketten a TFSE-MTK!
2021. március 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tavaly az élvonalban újoncként szerepelve a hatodik helyen zárt a női kosárlabda-bajnokságban a TFSE-MTK, csakhogy a berobbanó koronavírus-járvány miatt nem lehetett lebonyolítani a rájátszást. Egy évvel később, vagyis most is rossz a helyzet a COVID miatt, mindenesetre lehetőség nyílik az alapszakasz utáni „főverseny”, a rájátszás megrendezésére, még ha nézők nélküli meccseken is.

Kezdődik a rájátszás, parketten a TFSE-MTK

fotó: TFSE-MTK

Nos, akárhogy is alakuljon a folytatás, az alapszakaszban a hetedik helyen végző TFSE-MTK életében új fejezet íródik, Magyar Bianka vezetőedző irányításával ugyanis a rájátszás légkörét és súlyát tapasztalhatja a társaság: a két győzelemig tartó negyeddöntős párharc első felvonásán a második helyezett Győr otthonában lép parkettre szombat délután.

„A tavalyinál erősebb lett az idei bajnokság, ezt jelzi, hogy az európai kupaporondon szereplő Cegléd például nem jutott be a rájátszásba – mondta megkeresésünkre Magyar Bianka. – A játékosok mellett mi, a szakmai stáb tagjai is sokat tanultunk ebben az évadban, többek között a szervezés terén, hiszen előfordult, hogy az adott bajnoki meccset megelőző napon értesültünk az összecsapás elhalasztásáról. Szombaton a Győr ellen kezdjük a playoffot, aminek örülünk, mert az alapszakaszban első Sopront, illetve harmadik Szekszárdot mindenképpen el akartuk kerülni. A játékosokban és az edzőkben is egészséges versenydrukk munkál, izgatottan várjuk a rájátszást, hiszen ott még sohasem szerepeltünk. Biztos vagyok benne, hogy pozitív energiákat mozgósít bennünk ez a kihívás, és esélyek ide vagy oda, a győzelem reményében, modern kosárlabdát elővezetve lépünk pályára Győrben szombaton. Rendkívül fontos a párharc első felvonása, ennek szellemében készülünk.”

Az alapszakaszban három TFSE-MTK-játékos végzett az első hatban a pontlistán, Alisia Jenkins 19.57 (3. hely), Chanise Jenkins 17.68 (5.), Bernáth Réka (6.) pedig 17.36 pontot szerzett meccsenként, Alisia Jenkins ráadásul a lepattanók terén (11.81) és kétszámjegyűt átlagolt!

„Igen, ez óriási szó – hangsúlyozta Magyar Bianka. – A támadójátékunk korszerű és változatos, a védekezésünkon azonban javítani kell, és meg is tesszük, folyamatosan azon dolgozunk, hogy a lehető legjobbat nyújtsa az egész csapat. Bernáth Réka teljesítménye azért is megsüvegelendő, mert a Testnevelési Egyetem hallgatójaként fejlődött ennyit a sportpályán, azt gondolom, minden fiatal számára példamutató az ő karrierje. Az pedig, hogy valójában egyetemi csapatként indulva most ott tartunk, hogy a magyar első osztályú bajnokság legjobb négy csapata közé igyekszünk bekerülni, nos, ez tényleg felemelő!”

Ne legyenek kétségeink afelől, hogy a TFSE-MTK csupaszív játékkal rukkol ki a rájátszásban a Győr ellen is, úgyhogy hajrá, lányok, mindent bele!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!