Vereség Győrben a negyeddöntő nyitányán
2021. március 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hátrányba került a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság rájátszásában a TFSE-MTK, miután szombaton a Győr elleni negyeddöntő első, idegenbeli felvonásán 93–75-re alulmaradt esélyesebb riválisával szemben.

A vendégek megnyerték a második negyedet, és így a félidőben mindössze négy pont volt a hátrányuk, a folytatásban azonban nem tudták megfordítani a mérkőzés állását. A TFSE-MTK legjobbja 29 szerzett ponttal Bernáth Réka volt, aki öt triplakísérletéből négyet elsüllyesztett.

„Rosszul kezdtük a mérkőzést, nem először az idényben. Ezt ki kell javítanunk, mert sok erőt vesz ki a felzárkózás. Sajnos most is ez történt. Bízom benne, hazai környezetben sikerül egyenlítenünk, hogy egy hét múlva visszatérhessünk Győrbe” – olvasható a Testnevelési Egyetemen tanuló Bernáth Réka meccs utáni nyilatkozata a hunbasket.hu oldalon.

Vereség Győrben, a negyeddöntő nyitányán

Magyar Bianka vezetőedző így értékelt a találkozót követően a Nemzeti Sportnak: „Sajnos csak a mérkőzés egyes periódusaiban játszott jól a csapat, és néhány játékosunk mínusz hatnál érthetetlenül mintha feladta volna a küzdelmet. A találkozó közben elkövetett hibák kijavítása és az itt is mutatott erényeink elővezetése esetén szoros lesz a szerdai folytatás, az idényben először szeretnénk már legyőzni a Győrt.”

Az egyik fél második győzelméig tartó negyeddöntős párharc második felvonását szerdán rendezik a Városmajorban, reméljük, sikerül kicsikarni a harmadik csatát.

Hajrá, TFSE!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!