E-sport: Nemes Martin jó szereplése
2021. március 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Noha nem nagy létszámmal működik a TFSE e-sport szakosztálya, apránként lépegetve folyamatosan bővül és szép eredményeket ér el. Hogy mennyire, arról beszéljen Nemes Martin, aki a Testnevelési Egyetemet képviselve remek eredményt ért el legutóbbi viadalán.

„Március 14-én vasárnap részt vettem a Nemzeti Gaming Esport szövetség által szervezett Stay and Play Gamer Cup FIFA 21 versenyén. Xbox One és Playstation 4 platformokon zajlott a verseny, én az xboxosok között indultam. Délután kettőkor kezdődött, egymeccses párharcokkal és vereség esetén alsó ággal folytatódott a küzdelem. Az első meccsemen megilletődve kezdtem, de végül 1–0-ra nyertem. A következő ellenfelem nem jelent meg, így játék nélkül jutottam tovább a következő körbe, amelyben szoros meccsen 2–0-ra győztem. Így már a legjobb 32-ben találtam magam, ahol összekerültem a DVSC e-sportolójával, Gódor Donáttal. Tudtam hogy  nagyon jó játékos lesz az ellenfelem, de az egész meccsen megfelelően összpontosítottam, és 1–0-ra nyertem, s miután a következő bevetésemet megint csak 2–0-val zártam, már a negyeddöntőben jártam.

E-sport: Nemes Martin jó szereplése

Itt Molnár Gáborral kerültem össze, Magyarország egyik legjobb fifásával, s kikaptam 3–1-re. Ezek után körülbelül másfél óra várakozás után az alsó ágon kerültem össze a Honvéd e-sportolójával, Miklós Simonnal, és tőle is vereséget szenvedtem. Összességében elégedett lehetek a teljesítményemmel, mert a 269 játékost felvonultató Xbox-mezőnyben kilencedik lettem.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!