Elmaradt a bravúr, de így is le a kalappal a TFSE röpis lányai előtt
2021. április 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nem jutott fel a női röplabdázók legmagasabb honi osztályába, az Extraligába a TFSE, miután a hétvégén elveszítette a sorsdöntő mérkőzést a Gödöllő ellen. Csépke Gábor edző együttese az egész idényben szenzációsan teljesített a másodosztályt jelentő NB I-ben, és a rájátszásban úgy érkezett el a harmadik tornáig, hogy reális esélye volt a feljutás kiharcolására.

Elmaradt a bravúr, de így is le a kalappal a TFSE röpis lányai előtt

fotó: TFSE Női Röplabda

A playoffban összesen kilenc mérkőzést vívott a három érdekelt gárda, a TFSE, a Gödöllő és a MÁV Előre, és az eredmények úgy alakultak, hogy a nyolcadik „fordulóban” a feljutás volt a tét a Gödöllő és a TFSE összecsapásán. A képlet egyszerű volt: ha győz vagy 3:2-re kikap, a gödöllői hölgykoszorú a feljutó, a TFSE-nek 3:0-s vagy 3:1-es győzelemre volt szüksége ahhoz, hogy ezen a találkozón kicsikarja az Extraligába kerülést. Nos, bár a TFSE remekül kezdett, és megnyerte az első szettet, a folytatásban a Gödöllő akarata érvényesült, 3:1-re diadalmaskodott, így a következő idényben a legmagasabb osztályban szerepelhet. Mindamellett a TFSE-nek sincs oka szégyenkezni, sőt!

„Gratulálok a Gödöllőnek és gratulálok a csapatomnak! Hihetetlen szezon van mögöttünk. Kisebb hullámvölgyekkel, de szépen játszottunk ezúttal is” – olvasható Csépke Gábor nyilatkozata a sorsdöntő összecsapás után.

Akárhogy is nézzük, a Testnevelési Egyetem hírnevét az egész idényben öregbítették, és nem csupán a TFSE női együttese: ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Jókay Zoltán, a TE Sportjáték Tanszékének mestertanára káprázatos időszakot zárt a Pénzügyőr férficsapatának vezetőedzőjeként, hiszen a Magyar Kupában és az Extraligában egyaránt aranyéremig vezette együttesét.

Címkék: TFSE,röplabda
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!