Jól szerepelnek a TFSE férfi kosárlabdázói
2021. május 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszerűen teljesít ebben az idényben a TFSE férfi kosárlabda-csapata. A korábbi válogatott játékos, Boros Zoltán vezette együttes az NB II Közép A csoportban szerepel, ami a harmadik vonalnak felel meg idehaza, és a 16 gárdát fölvonultató bajnokságban jelenleg a második helyen áll.

Jól szerepelnek a TFSE férfi kosárlabdázói

fotó: TFSE Facebook

Boros Zoltán emberei most éppen 14 meccses győzelmi sorozattal büszkélkedhetnek, no meg azzal, hogy kitűzött céljukat elérve bejutottak a rájátszásba.

„A Budafok és a TFSE kiemelkedik a mezőnyből, eddigi huszonkilenc bajnokinkból hármat veszítettünk el, kettőt az éllovas Budafok, egyet pedig a MAFC ellen, a többit megnyertük – mondta megkeresésünkre Boros Zoltán. – A hétvégén zárjuk az alapszakaszt, utána következik a rájátszás, amelyben négy párba osztják a nyolc résztvevő csapatot, a négy győztes utána egymással csap össze, így alakul ki a végeredmény, az első helyezett feljut az NB1/B osztályba.”

Hogy az osztályváltás sikerül-e, a közeljövőben kiderül, mindamellett nem ez az elsődleges cél. Egyelőre legalábbis.

„Egy-két év múlva lesz valós esély az osztályváltás elérésére, reményeink szerint a Csörsz utcában építendő csarnokunkban már másodosztályú bajnokikat is játszhatunk szurkolók előtt – folytatta a Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszékének tanára. – Mindenesetre ragyogó, összetartó és elszánt csapatunk van. Tizenöt játékossal dolgozunk, közülük tizennégy a Testnevelési Egyetemre jár, mindössze egy külső egyetemista van a keretben. Amikor három éve átvettem a csapat irányítását, egészen más volt az arány, akkor csupán három TE-s kosaras szerepelt a gárdánál. Erre az eredményre együtt nagyon büszkék lehetünk, és a továbbiakban is igyekszünk a lehető legjobban erősíteni az egyetemi vonalat. Rengeteg közös élmény köti össze a srácokat, jól kosárlabdáznak, vannak eredmények, boldog vagyok, hogy velük dolgozhatok.”

Mint ismert, női vonalon nagy sikereket ért már el a Testnevelési Egyetem, hiszen a TFSE-MTK a legmagasabb osztályban szerepel immár két éve, s mind a két idényében bejutott a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe is.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!