Női futsal MEFOB: az ezüst is szépen csillog
2021. június 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TFSE női csapata második lett az egyetemi futsalbajnokság (MEFOB) idei kiírásában, miután 7–2-re kikapott az ELTE Budapest együttesétől a múlt hét pénteken megrendezett döntőben. A 2019-ben első helyen végzett csapatunk gerince kicserélődött, így adott az új kihívás: újra bajnokcsapatot kell építeni!

Női futsal MEFOB: az ezüst is szépen csillog

Női futsalcsapatunk némiképp tartalékosan érkezett az egyetemi futsalbajnokság múlt heti (MEFOB) négyes döntőjére, hiszen az együttes több meghatározó tagja is a válogatottal edzőtáborozik. Ennek ellenére ifj. Dr. Tóth János alakulata a dobogót tűzte ki célul, és ennek tükrében készült a megméretésre.

Az elődöntőben lányaink magabiztos, 8–3-as győzelmet arattak a Pécsi Tudományegyetem ellen, így bejutottak a pénteki döntőbe, ahol a legutóbbi kiírás második helyezettje, az ELTE Budapest várt rájuk. Mindez azt jelentette, hogy megismétlődött a 2019-es finálé (tavaly a járvány miatt félbeszakadt a bajnokság), így adta magát a kérdés: a TE-s lányoknak vajon sikerül-e megvédeniük bajnoki címüket?

A TFSE a fináléban másik arcát mutatta, mint az elődöntő során, s noha 3–2-es ELTE Budapest vezetésnél még reménykedtünk a feltámadásban, ellenfelünk végül magabiztosan, 7–2-re nyert.

„A tavalyelőtti keretünk jóval erősebb volt, mint a mostani – kezdte az értékelést Méhes Krisztina csapatkapitány. – Ebben a csapatban rengeteg az elsőéves hallgató, akinek nincs MEFOB-os tapasztalata, ráadásul sokunknak csupán nagypályás rutinja van. Több NB I-es játékosunk is behívott kapott a válogatottba, illetve tudni kell, hogy két meghatározó futballistánk sérülés miatt nem lehetett itt velünk. Nincs mit szépíteni, jelenleg az ELTE játékosállománya erősebb, mint a miénk. Csapatkapitányként kicsit bosszant, hogy nem tudtuk megvédeni bajnoki címünket, de remélem, jövőre több időnk lesz együtt készülni, és újra mi végzünk az első helyen.”    

A döntő lefújását követően megszólalt a csapat edzője, ifj. Dr. Tóth János is.

„Tudván, hogy idén gyengébb a keretünk, a dobogót céloztuk meg abban reménykedve, hogy a végén minél fényesebben fog csillogni az érem. Jelenlegi helyzetünket figyelembe véve úgy vélem, reális az ezüstérem, sőt kifejezetten jó eredménynek számít. Most ennyi volt bennünk, s emiatt van bennem némi hiányérzetem, de teljes mértékben büszke vagyok a lányokra. Remélem, hogy a következő évben közelebb leszünk az aranyéremhez” – értékelt a szakember.  

Remek hír, hogy a női torna gólkirálya csapatunk tagja, Krár Edina lett. Neki és a csapatnak is szívből gratulálunk. Hajrá, TE!

A döntőt ide kattintva nézhetitek meg.

A női egyetemi futsalbajnokság 2020/2021-es kiírásának végeredménye:

  1. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest
  2. Testnevelési Egyetem
  3. Pécsi Tudományegyetem
  4. Eszterházy Károly Egyetem
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!