Mit kínál a Tudományos Diákkör (TDK)?
2023. szeptember 14.TDK

Izgalmas és programdús ősz várja a különböző kutatásokban részt venni szándékozó hallgatókat. Dr. habil. Kneffel Zsuzsanna elnök a TDK előnyeiről és a küszöbön álló Kutatók Éjszakájáról is beszélt honlapunknak.

Mint korábban megírtuk, az egyetemi Tudományos Diákköri Bizottság 2023. szeptember 20-án, szerdán 13.00 órakor tartja TDK-orientációs napját a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem C103 (München) termében.

Dr. habil. Kneffel Zsuzsanna TDK-elnök megkeresésünkre elmondta, mindenkit szeretettel várnak az eseményre, amelynek során a hallgatók – függetlenül attól, hogy részt kívánnak-e venni a TDK-n vagy sem – megtudhatják többek között, milyen kutatási témák közül válogathatnak az egyetem intézeteiben.

„A TDK-orientációs nap olyan kezdeményezés, amelyre örömmel látogatnak el az intézetigazgatók – avat be bennünket. – Azért jönnek el az eseményre, hogy elmondják, az általuk vezetett intézményben milyen új kutatási területek vannak, és milyen már futó projektekbe kapcsolódhatnak be a hallgatók. Meghívtuk a Doktori Iskola vezetőjét, az egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettesét, prof. dr. Radák Zsoltot is, hiszen a részvétel a TDK-n akár a PhD-képzés előszobája is lehet. Mivel minden hallgatónak szakdolgozatot kell írnia, előbb-utóbb valamilyen kutatásban is részt kell vennie. Mi ennek kiválasztásában, ismeretátadással és tanácsadással segítünk a hallgatóknak.”

Minden információ, ami a TDK orientációs napon elhangzik, elérhető lesz a TF online felületein és nyomtatott formában is.

A szeptember 29-i Kutatók Éjszakáján is képviselteti magát a TDK. A „Ne csak a sportban, a kutatásban is légy az élen!” szlogennek megfelelően népszerűsíti az egyetem TDK-műhelyeit és az ott folyó munkát. Nemcsak emiatt, hanem azért is érdemes jelen lennünk az eseményen, mert a tavalyi intézményi és országos TDK-n helyezést elért hallgatók közül többen is eljönnek, hogy megosszák tapasztalataikat a résztvevőikkel, és előadják az ott bemutatott prezentációjukat.

Hovatovább az előző években bevezetett, és a hallgatók körében nagy sikernek örvendő workshopokat az idén is megszervezi a Tudományos Diákköri Bizottság, jellemzően olyan témákkal, amelyek segíthetik felkészülésüket a tudományos megméretésre.   

Az intézményi TDK-ra 2023. november 29-én, szerdán kerül majd sor. A jelentkezés feltételeiről, a regisztrációról később tájékozódhatunk a TDK online felületén.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!