A 2013/14-es Házi TDK eredményei
2014. február 24.TDK

2014. február 20-án, csütörtökön zajlott a 2013/14-es tanév Házi TDK konferenciája. Az előadásokat mind a kollégák, mind a hallgatók részéről élénk érdeklődés kísérte. Ennek köszönhetően több előadás után komoly szakmai beszélgetés, tapasztalatcsere alakult ki.

Gratulálunk minden előadónak és témavezetőnek!

A 2013/14-es Házi TDK eredményei

A sportszervezés és irányítás vizsgálatai (elnök: Széles József | tagok: Dr. Gősi Zsuzsanna, Heim Attila PhD)

  1. Keszti Mihály: Sport a felsőoktatásban: hazai és nemzetközi kihívások, válaszok (témavezető: Dr. Dóczi Tamás)
  2. Csere Gáspár: Sportösztöndíjak és a tehetséggondozás kapcsolata a magyar sportban (témavezető: Dr. Sterbenz Tamás)
  3. Gyulaházi Zsuzsanna: Szurkolók a lelátón és a fotelben (témavezető: Dr. Onestyák Nikoletta)

A mozgás humánbiológiai vizsgálatai (elnök: Dr. Berkes István | tagok: Dr. Mihalik Rudolf, Katona Péter PhD)

  1. Bartha Kincső: Az izom aktivációs szintje és az elasztikus energia befolyása a pozitív munkavégzésre (témavezető: Dr. Tihanyi József)
  2. Montvai G., Kőrösi P.: A homológ izom nyújtásának hatása a kontralaterális izom feszülésének szabályozására (témavezető: Négyesi János)
  3. Nagy Zs. R., Takács Á.: Az emberi száj szénhidrát érzékelésének hatásai a fizikai teljesítményre és az agyi működésre (témavezető: Dr. Radák Zsolt)

Különdíj: Keglovits Klára: Versenytáncosok szívének edzettségi jelei (témavezető: Dr. Pavlik Gábor)

A felkészítés és a versenyeztetés vizsgálatai az utánpótlásban és élsportban (elnök: Dr. Sós Csaba | tagok: Balogh Judit, Sáfár Sándor PhD)

  1. Kisszékelyi Zsolt: A karate technikáinak fejlesztése a torna mozgásanya­gának segítségével (témavezető: Csirkés Zsolt)
  2. Rozs Bettina: A különböző támadó posztok lövéshatékonyságának és a játékosok testi paramétereinek kapcsolata kézilabda utánpótlás mérkőzések alapján (témavezető: Dr. Ökrös Csaba)
  3. Zilinyi Zsombor: Az utánpótlás Európa Bajnokságok hatása a kosárlabdá­zók sportkarrierjére (témavezető: Dr. Sterbenz Tamás)

Életmód és motivációs tényezők vizsgálata iskolai- és szabad­idősportban (elnök: Dr. Gál Andrea | tagok: Dr. Irmai István, Kalmár Zsuzsanna)

  1. Sipos F., Kenderesi Zs., Kovács A., Vilhelm D.: Az iskolai fizikai aktivitás és a funkcionális mozgásminta vizsgálat összefüggései 9-13 éveseknél (témavezető: Dr. Uvacsek Martina)
  2. Márton L., Jakab T.: Mentális tényezők és az életminőség kapcsolata a kerekesszékeswakeboardosok körében (témavezető: Csáki István)
  3. Török Bence: Az USA és Magyarország testnevelési és diáksport-rendsze­rének összehasonlítása (témavezető: Dr. Szikora Katalin)

Különdíj: Falatovics Ádám: A karikás ostor helye az egyetemes testkultúrában a 21. században (témavezető: Dr. Németh Endre)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!