Nagyszerűen sikerült az NTDK
2014. április 16.TDK

Április 10. és 12. között adott otthont Karunk a 21. Nemzetközi TDK-nak. A tudományos eseményre Kanadától Japánig és Dániától Amerikáig érkeztek vendégek.

Nagyszerűen sikerült az NTDK

Az első nap délutánján nemzetközileg elismert professzorok adtak elő. Megtudhattuk többek között, hogy Kanada egyes államaiban mindennap oktatnak testnevelést, ugyanúgy, mint hazánkban, illetve Dániában jövő évtől vezetik be a rendszert.

Nagyszerűen sikerült az NTDK

Továbbá előadást hallgattunk a mozgásnak az öregedésre gyakorolt jótékony hatásáról, illetve arról, hogyan küzdhetünk mozgással az öregedéssel járó betegségek ellen. A jó tanácsokon felbuzdulva egy csoport diák Mikolai Marcell hallgatónk vezetésével biciklire pattanva járta az esti Budapestet.

Pénteken a hallgatókon volt a sor, akik öt szekcióban mutatták be tudományos kutatásaikat. Legnagyobb örömünkre a külföldi vendégek mellett hazai felsőoktatási intézmények hallgatói is szép számmal képviseltették magukat. Köszönthettünk hallgatókat Egerből, az ELTE-ről, Győrből, Pécsről, Szegedről és természetesen a TF-ről. Délelőtt a Humánkineziológia és a Humánbiológia szekciók előadásait hallgathattuk, míg késő délután - szinte estébe nyúlóan - társadalomtudományi és edzéselméleti előadásokkal folytatódott a program.

Nagyszerűen sikerült az NTDK

Az izgalmas témák után a viták hosszúak voltak, olyannyira, hogy az esti vacsora is késve kezdődött a TF műhely előadása után.

Szombaton humánbiológiai témákat ismertettek PhD-hallgatók. Érdekes, hogy az elmúlt évek során a PhD szekció népszerűsége nőtt mind a hazai, mind a külföldi előadók körében. Ezek között is a humánbiológiai előadások száma a meghatározó, míg a többi tudományterületen nem tudunk hasonlóan pozitív fejleményről beszámolni. A szombat délelőtti előadások után a bizottság tagjai egyetértettek abban, hogy a legtöbb kutatás kiemelkedően magas szintű volt.

A záróünnepségen mind a hazai, mind a külföldi vendégek azon a véleményen voltak, hogy a TF által szervezett nemzetközi diákkonferencia kiváló kezdeményezés, hihetetlen lehetőség, ezért remélik, hogy a jövőben újra találkozunk, és újra részt vehetnek a rendezvényen.

szöveg: Dr. Kovács Katalin | fotók: Kovács Ágnes (TF), Kovács Attila (Semmelweis Egyetem)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!