Felhívás Pannónia Ösztöndíjprogramban való részvételre
2024. május 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatóinak a 2024/25-ös őszi félévtől kezdődően lehetőségük nyílik a Pannónia Programban való részvételre.

A Pannónia Ösztöndíjprogram hallgatói vállalják, hogy a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel szerződéses viszonyban álló külföldi (partner) intézményben képzési tevékenységet vagy szakmai gyakorlatot folytatnak rövid vagy hosszú távú mobilitások keretében.

Értékes nemzetközi tapasztalatok és felejthetetlen élmények a Pannónia Ösztöndíjprogrammal!

A rövid és hosszú távú mobilitásokat egyaránt kínáló program lehetőséget biztosít az egyetemek hallgatói, oktatói és munkatársai számára, hogy támogatott keretek között tanuljanak, kutassanak, oktassanak, vagy szakmai gyakorlatot teljesítsenek külföldön.

Mindezt megtehetik Európán belül és kívül, a világ bármely országában!

Hallgatói ösztöndíjtípusok

  • Hosszú távú hallgatói mobilitás: Tanulmányi vagy szakmai gyakorlat (2-12 hónap), illetve kutatási célú (2-3 hónap, csak mester-, doktori- és osztatlan képzésnél) mobilitás.
  • Rövid távú hallgatói mobilitás: Tanulmányi vagy kutatási célú (2-30 nap) mobilitás, illetve konferenciarészvétel vagy nyári egyetem.
  • Kiválósági ösztöndíj: A kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók számára elérhető mobilitás, ami meghatározott képzési területeken, a nemzetközi felsőoktatási rangsorok 250 legjobb egyetemén valósul meg. A résztvevők a havi ösztöndíjtámogatás mellett lakhatási-, utazási- és tandíjtámogatásban is részesülnek (1-6 hónap, csak mester- doktori- és osztatlan képzésnél).

Mekkora az ösztöndíj mértéke?

  • Az ösztöndíj mértéke változik a célországtól és a mobilitás típusától függően, valamint további kiegészítő támogatásokat, például tandíj-kompenzációt, illetve esélyegyenlőségi vagy szociális alapú juttatást tartalmazhat.
  • A hosszú távú hallgatói mobilitások ösztöndíjösszege célországtól függően havi 350.000-400.000 forint.
  • A rövid távú hallgatói mobilitások összege a képzési szinttől, a célországtól és a mobilitás hosszától függően napi 5.000-35.000 forint.
  • A kiválósági ösztöndíj összege célországtól függően havi 450.000-500.000 forint. A kiválósági ösztöndíjasok további támogatást igényelhetnek a tandíj, az utazás és a lakhatás fedezésére.

Pályázás

A pályázati kiírás és a jelentkezési lap az alábbi oldalon található.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!