Pályázati felhívás Hallgatói Lakhatási Ösztöndíjra
2024. január 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A 2023/24-es tanév II. félévére a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Kollégiumi Bizottsága pályázatot ír ki Hallgatói Lakhatási Ösztöndíj elnyerésére az Egyetem Térítési és Juttatási Szabályzatának 35/I.§ -a alapján.

1. Jogosultak köre:

Hallgatói Lakhatási Ösztöndíjra jogosult az Egyetem alapképzésre, osztatlan képzésre vagy mesterképzésre felvételt nyert, aktív státuszú, nappali munkarendű hallgató, aki

 • kollégiumi jelentkezést nyújtott be, de az Egyetem kollégiumának befogadó képessége alapján kollégiumi elhelyezésben nem részesült.

2. Pályázat benyújtásának módja:

Figyelem! A pályázatot elektronikusan Neptun rendszeren keresztül lehet benyújtani a kérvények menüpont alatt a Hallgatói Lakhatási Ösztöndíj kérvényre kattintva.

3. Pályázat érvényessége:

 • ha a hallgató az előírt határidőben benyújtotta a pályázatot
 • a pályázati adatlapot hiánytalanul kitöltötte
 • csatolta a kollégiumi elutasító határozatot (2023 nyarán kapott)
 • valamint a hallgató és a pályázata megfelel a jogszabályokban és az egyetem szabályzataiban előírt követelményeknek.

Ha a fentiek közül valami hiányzik, a pályázat elutasításra kerül!

4. Pályázat benyújtásának határideje: 2024. február 23. (péntek) 23:59

Pályázási időszak: 2024. január 29 - 2024. február 23. (péntek) 23:59

A határidő be nem tartása jogvesztő hatályú. Hiánypótlásra nincs lehetőség.

5. Megfelelő dokumentumok:

 • A Pályázat elbíráláshoz csak PDF formátumú elektronikus dokumentumok kerülnek elfogadásra, tehát pl. doc, docx vagy JPEG kiterjesztésű dokumentumok NEM fogadhatók el.
 • Az aláírással és pecséttel érvényesített dokumentumok csak akkor fogadhatók el, ha a hitelességet igazoló aláírás és pecsét szerepel a dokumentumon, és az elektronikus dokumentumon ez egyértelműen látszódik és olvasható. A többoldalas dokumentumok csak az összes oldal feltöltésével érvényesek.
 • A feltöltött dokumentumok mérete egyenként nem haladhatja meg a 2 MB-ot.
 • A dokumentumokat az elektronikus űrlap megfelelő helyeire szükséges feltölteni. Csak a megfelelő helyre feltöltött dokumentumok vehetők figyelembe a bírálás során.
 • A Bizottság a feltöltött igazolások eredeti példányát bármikor bekérheti. Hamis dokumentumok feltöltése fegyelmi eljárás megindítását vonja maga után.

6. Adatkezelés:

 • A pályázat során megadott személyes adatok kezelésére, illetve feldolgozására a Kollégiumi Bizottság tagjai és az általuk megbízott személyek jogosultak. Ezen adatok kizárólag a leadott pályázat bírálatához, illetve feldolgozásához kerülnek felhasználásra.
 • Az a tény, hogy a hallgató ösztöndíjban részesül, valamint az ösztöndíj célja, összege nyilvánosságra hozható. E tényt a hallgatói ösztöndíjra történő pályázatának benyújtásával a hallgató tudomásul veszi.

Az ösztöndíjban részesíthető hallgatók létszámát és az ösztöndíj összegét a pályázók létszáma és a keretösszeg határozza meg.

A felmerülő kérdésekkel a benyújtási határidő előtt kell felkeresni a Kollégiumi Bizottság tagjait, a „K2” épület földszint, kollégiumi irodában, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

A pályázati adatlap a Neptun rendszeren keresztül érhető el!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!