Már jelentkezhetünk az MKÖ 2024 programra
2023. szeptember 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2024-es évfolyamába szeptember 15-től október 15-ig lehet pályázni.

Az MKÖ a 30. életévüket még be nem töltött, diplomás, magyar fiatalok karrierindító programja, amelyre itt jelentkezhetünk.

Az ösztöndíjprogramról

Az MKÖ a Kormány utánpótlásképző, karrierindító programja, amelyet a Miniszterelnökség működtet. Az MKÖ a felvételt nyert 60 pályakezdő fiatal számára hazai és külföldi munkatapasztalatot, versenyképes fizetést, folyamatos mentori támogatást, valamint heti rendszerességgel szakmai és közéleti előadásokat, képzéseket, intézménylátogatásokat nyújt.

Az MKÖ 2024-es évfolyamának ösztöndíjasai mind a belföldi, mind a külföldi programszakasz ideje alatt emelt összegű ösztöndíjat kapnak, amely adó- és járulékmentes:

  • az ösztöndíj összege belföldön havi 300 000 Ft
  • az ösztöndíj összege külföldön átlagosan havi 670 000 Ft

Az ösztöndíjprogram komponensei

A 2024. évi MKÖ két komponensből áll: az „A” komponensbe 40 fő, a „B” komponensbe 20 jelentkező kerülhet be a kiválasztási eljárás során.

Az „A” komponensbe felvételt nyert ösztöndíjasok hét hónapig egy hazai minisztériumban szereznek szakmai tapasztalatot, majd három hónapig Magyarország külképviseleti szerveinél, nagykövetségein, főkonzulátusain és nemzetközi szervezetek melletti állandó képviseleteknél dolgoznak. Az ösztöndíjprogram 2024. február 1-én kezdődik, és november 30-án ér véget. Belföldön havi 300 000 Ft, külföldön átlagosan havi 670 000 Ft az ösztöndíjuk összege, amely adó- és járulékmentes.

A „B” komponens ösztöndíjasai számára négy hónapig tart a belföldi programszakasz, míg a külföldi számukra hat hónapot ölel fel, amely az EU Tanácsának magyar elnökségét támogatva zajlik Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletén, Brüsszelben. Az ösztöndíjprogram 2024. március 1-jén kezdődik, és december 31-én ér véget. Belföldön havi 300 000 Ft, külföldön havi 680 000 Ft az ösztöndíjuk összege, amely adó- és járulékmentes.

Pályázati feltételek

  • a pályázat benyújtásakor be nem töltött 30. életév;
  • magyar állampolgárság;
  • cselekvőképesség;
  • büntetlen előélet;
  • „A” komponens esetén tárgyalóképes angol VAGY német VAGY francia nyelvtudás (államilag elismert, legalább B2 szintű komplex nyelvvizsga, vagy olyan nyelvvizsga, amely a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlapja szerint legalább B2-es szintre honosítható);
  • „B” komponens esetén tárgyalóképes angol (államilag elismert, legalább C1 szintű komplex nyelvvizsga, vagy olyan nyelvvizsga, amely a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlapja szerint legalább C1-es szintre honosítható);
  • tárgyalóképes angol vagy német vagy francia nyelvtudás (államilag elismert, legalább B2 szintű komplex nyelvvizsga, vagy olyan nyelvvizsga, amely a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlapja szerint legalább B2-es szintre honosítható);
  • a pályázat benyújtásának időpontjában kormányzati szolgálati, közszolgálati, állami szolgálati jogviszony nem áll fenn.

A pályázati felhívás és a gyakran ismételt kérdéseket tartalmazó dokumentum az MKÖ honlapján érhető el. A jelentkezési felület szeptember 15-én nyílik meg, és október 15. 23.59-ig aktív.

Felmerülő kérdés esetén az érdeklődők további tájékoztatást az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen tudnak kérni.

Folyamatos tájékoztatásért szíves figyelmedbe ajánljuk a hivatalos eseményünket a Facebookon.

További részletekért kövessék figyelemmel az MKÖ közösségimédia-felületeit:

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!