Rendszeres közéleti ösztöndíj 2021-22/2
2022. január 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A 2021/22-es tanév II. félévére a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Tanulmányi Hivatala pályázatot ír ki rendszeres közéleti ösztöndíj elnyerésére a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 85/C.§ ac) alpontja, a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III.26) Kormányrendelet 10. § (4) bekezdés és az Egyetem Térítési Juttatási Szabályzatának 23.§ alapján.

1. Jogosultak köre

Rendszeres közéleti ösztöndíjra jogosultak az Egyetem nappali tagozatos képzésben, alapképzésben, osztatlan képzésben, mesterképzésben, felsőoktatási szakképzésben, illetve állami ösztöndíjas képzésben résztvevő és az egyetemi közéletben kiemelkedő, a tantervi követelményeken túlmutató közéleti tevékenységet végző, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók

  • akik a hallgatói önkormányzat választott tisztségviselői, referensei és a hallgatói önkormányzat irodavezetője.

2. Pályázat benyújtásának módja

Figyelem! A pályázatot elektronikusan Neptun rendszeren keresztül lehet benyújtani a kérvények menüpont alatt a Rendszeres közéleti kérvényre kattintva.

3. Pályázat érvényessége

  • ha a hallgató az előírt határidőben benyújtotta a pályázatot
  • a pályázati adatlapot hiánytalanul kitöltötte
  • valamint a hallgató és a pályázata megfelel a jogszabályokban és az egyetem szabályzataiban előírt követelményeknek.

Ha a fentiek közül valami hiányzik, a pályázat elutasításra kerül!

4. A pályázatok benyújtási határideje

2022. február 17. (csütörtök) 23:59. A határidő be nem tartása jogvesztő hatályú. Hiánypótlásra nincs lehetőség.

5. Tartalmi követelmények

A pályázati adatalap tartalmazza a pályázó által végzett tevékenység elbírálásra alkalmas részletességű leírását. További igazolás csatolása nem szükséges.

6. Adatkezelés

  • A pályázat során megadott személyes adatok kezelésére, illetve feldolgozására a Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság tagjai és az általuk megbízott személyek jogosultak. Ezen adatok kizárólag a leadott pályázat bírálatához, illetve feldolgozásához kerülnek felhasználásra.
  • Az a tény, hogy a hallgató közéleti ösztöndíjban részesül, valamint az ösztöndíj célja, összege nyilvánosságra hozható. E tényt a közéleti ösztöndíjra történő pályázatának benyújtásával a hallgató tudomásul veszi.

Az ösztöndíjban részesíthető hallgatók létszámát és az ösztöndíj összegét a pályázók létszáma és a keretösszeg határozza meg.

A felmerülő kérdésekkel a benyújtási határidő előtt kell felkeresni a Hallgatói Önkormányzat tagjait, a „K” épület I. emelet (A112) HÖK irodájában, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Az új pályázati adatlap a Neptun rendszeren keresztül érhető el.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!