Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázat
2019. január 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tisztelt Hallgatók! A 2018/2019-es tanév II. félévére a Testnevelési Egyetem Tanulmányi Hivatala közzéteszi a következő pályázatot a nappali tagozatos, államilag finanszírozott felsőfokú szakképzésben, alap-, mesterképzésben, illetve egységes, osztatlan képzésen, valamint doktori képzésben részt vevő hallgatók részére: Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázat.

A rendszeres szociális ösztöndíj a hallgató szociális helyzete alapján egy képzési időszakra biztosított, havonta folyósított juttatás. A rendszeres szociális ösztöndíj havi összegének mértéke nem lehet alacsonyabb, mint az éves hallgatói normatíva 20%-a, amennyiben a hallgató:

 1. fogyatékossággal élő vagy egészségi állapota miatt rászorult, vagy
 2. halmozottan hátrányos helyzetű, vagy
 3. családfenntartó, vagy
 4. nagycsaládos, vagy
 5. árva.

A rendszeres szociális ösztöndíj havi összegének mértéke nem lehet alacsonyabb, mint az éves hallgatói normatíva 10%-a, amennyiben a hallgató:

 1. hátrányos helyzetű, vagy
 2. gyámsága nagykorúsága miatt szűnt meg, vagy
 3. félárva.

A rendszeres szociális ösztöndíj havi összegének mértéke nem lehet alacsonyabb, mint az éves hallgatói normatíva 10%-a, amennyiben a hallgató a külföldiek miniszteri ösztöndíjában részesül.

A rendszeres szociális ösztöndíj megállapítása a szociális helyzet megállapítása, a besorolás, a szempontrendszer, valamint a beadott pályázati űrlap és dokumentáció alapján történik.

A meghirdetett ösztöndíjnál ismét változott a formanyomtatvány és a kitöltési útmutató! Kérjük, idén figyelmesen olvassátok végig mindkettőt. Hiánypótlásra nincs lehetőség idén, ezért kérjük, hogy kérdéseitekkel még a leadási határidő előtt keressetek minket a Hallgatói Önkormányzat Irodájában (K épület, A 203), vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

A pályázatok leadási határideje: 2019. február 15. (péntek) 14:00

Leadás módja:

 • személyesen: összetűzve a hallgatói önkormányzat irodájában, vagy
 • postai úton: 1123 Budapest Alkotás utca 44. Testnevelési Egyetem, Tanulmányi Hivatal, Ácsné Péter Krisztinának címezve

Figyelem!

 • A formanyomtatványokat pontosan töltsétek ki!
 • A formanyomtatványokat pályázati adatlapokkal együtt adjátok le és egy példányban mellékeljétek a szükséges igazolásokat!
 • Ne feledkezzetek meg egyetlen igazolás csatolásáról sem, valamint aláírás, dátum és a neptun kód feltüntetéséről sem, mert hiányukban a pályázat(ok) automatikusan érvénytelen(ek)!
 • A határidőn túl leadott pályázatok szintén érvénytelenek!
Utolsó módosítás: 2021. július 2. 5:43
nyomtatás
2023. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!