Felhívás az Új Nemzeti Kiválóság Programra
2019. május 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetemen a 2019/2020-as tanévre is meghirdetésre kerül a Magyarország kormánya által alapított Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP). A program célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást majd pályán tartást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját.

Felhívás az Új Nemzeti Kiválóság ProgramraA Testnevelési Egyetemen a 2019/2020-as tanévre a hallgatóknak, valamint oktató, kutatóknak a következő keretekre nyílik lehetőségük pályázni az ÚNKP-n belül: „Tehetséggel fel!”, „B” és „Bolyai+” keret.

A jelentkezés feltételeit és módját az alábbiakban megosztott Pályázati Kiírások rögzítik. A "B" és "Bolyai +" keretek esetében a pályázóknak a Pályázati Kiírásokban rögzített dokumentumok mellett a „Nyilatkozat egyéb kutatómunkáról” (Intézményi ÚNKP szab. 1. sz. melléklet), a „Kutatásetikai engedélykérelem”, illetve a „Bejelentőlap eszközigényről” (Intézményi ÚNKP szab. 2. sz. melléklet) dokumentumokat is szükséges benyújtani.

A részletes információk és a pályázati kiírások az Új Nemzeti Kiválóság Program honlapján érhetők el.

„Tehetséggel fel!” keret pályázati kiírás (ÚNKP-19-5)

A pályázat benyújtására jogosultak:

 • valamely, a 2019/2020. tanévre az általános felsőoktatási felvételi eljárás keretében a Testnevelési Egyetem meghirdetett alapképzésére, osztatlan képzésére felvételi jelentkezési kérelmet benyújtott személyek.

Pályázati kiírás a “Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíjhoz >>>

„B” keret pályázati kiírás (ÚNKP-19-3)

A pályázat benyújtására jogosultak:

 • a Testnevelési Egyetem doktori képzésének keretében bármely munkarendben hallgatói jogviszonyban álló személyek,
 • a Testnevelési Egyetem 2019/2020. tanévére meghirdetett doktori képzésre felvételi jelentkezési kérelmet benyújtott személyek,
 • a pályázat benyújtásakor a Testnevelési Egyetemmel doktorjelölti jogviszonyban állók, valamint,
 • a 2019/2020. tanévben, várhatóan legkésőbb 2020. január 31-ig  a Testnevelési Egyetemmel doktorjelölti jogviszonyt létesítő személyek.

Pályázati kiírás a Felsőoktatási Doktori Hallgatói, Doktorjelölti Kutatói Ösztöndíjhoz >>>

„Bolyai+” keret pályázati kiírás (ÚNKP-19-4)

A pályázat benyújtására jogosultak:

 • azon 2019. szeptember 1. és 2020. június 30. között Bolyai János Kutatási Ösztöndíj keretében ösztöndíjas jogviszonyában álló személyek, akik:
  • a Testnevelési Egyetemmel kutatói munkavégzésre irányuló jogviszonyban, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban állnak; vagy
  • a Testnevelési Egyetemmel legkésőbb 2019. szeptember 1. napjáig oktatói, kutatói munkavégzésre irányuló jogviszonyban, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban várhatóan állni fognak.

Pályázati kiírás a Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíjhoz >>>

A pályázat feladásával kapcsolatos tudnivalók

 • A papír alapon beküldendő pályázati dokumentáció benyújtása postai úton, ajánlott, elsőbbségi küldeményként történik. A „Tehetséggel fel!” és „Bolyai+” keretre pályázók esetén a címzett az egyetem Rektori Hivatala, a „B” keretre pályázók esetén Prof. Dr. Tihanyi József, a Doktori Tanács elnöke.
 • A pályázat leadása szükséges továbbá elektronikus úton, nem újraírható CD-n vagy DVD-n, 2 példányban.
 • A borítékon kérjük, szíveskedjenek feltüntetni a pályázat kódját (ÚNKP-19-), a keret típusát („Tehetséggel fel!”, „B”, vagy „Bolyai+”), valamint a kutatást befogadó szervezeti egység nevét (intézet/tanszék)
 • A pályázatok postára adásának határideje a „B” és „Bolyai+” keretek esetében 2019. június 6., a „Tehetséggel fel!” keret esetében 2019. június 20., amely elmulasztása a pályázat érvénytelenségét eredményezi.

Postai cím:

Testnevelési Egyetem
1525 Budapest
Pf. 69

ÚNKP ügyintézők

 • „B” keret: D’Ess Sabina, Rab Tímea - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
 • „Tehetséggel fel!” és „Bolyai+” keret: D'Ess Sabina - +36-70-668-1436; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!