November 11-én nagy érdeklődés mellett zajlott a Sporttáplálkozás ízekre-szedve című kerekasztal-beszélgetés a Sport-táplálkozástudományi Központ munkatársaival a TF Könyvtár Sport olvasótermében.
A TF könyvtára időről-időre színvonalas programmal lepi meg az egyetem hallgatóit. Ezúttal dr. Szilágyi-Utczás Margita központigazgató, laboratóriumvezető, biomérnök, egészségügyi mérnök, Shenker-Horváth Kinga vezető dietetikus, táplálkozástudományi szakember, sportdietetikus, wakeboardedző, Jenes-Kis Virág dietetikus, táplálkozástudományi szakember, sportspecifikus dietetikai szakember, valamint Benda-Szakszon Flóra dietetikus, sportspecifikus dietetikai szakember részvételével rendeztek interaktív beszélgetést november 11-én a könyvtárban, ahol szép számmal jelentek meg érdeklődők.
A sok humorral fűszerezett, színes és informatív beszélgetésen minden résztvevő – aktív sportoló és lelkes érdeklődő – értékes tapasztalattal gazdagodott.
A szakma neves képviselői a tévhitek, mítoszok eloszlatása mellett a legújabb kutatások irányaira és eredményeire is kitértek. A megszólalásokon keresztül megismerhettük a Sport-táplálkozástudományi Központ munkáját és kitűnő szakembereit. Szóba került az étrend és a teljesítmény szoros kapcsolata, a megfelelő tápanyagszükséglet, a teljesítményfokozás eszközei, az energiaegyensúly, étrendkiegészítők a gyakorlatban, ajánlások, az egészségre ható tényezők, dopping-free lista, valamint a megfelelő tápanyagok időzítésének kérdése az edzés során.
Az optimális sporttáplálkozás önmagában is hihetetlenül színes területe a táplálkozástudománynak, és emellett kulcsfontosságú az egészség hosszú távú fenntartásában. Éljünk a lehetőséggel!
- Hírek
- Büszkeségeink
- Hallgatói hírek
- Tudományos hírek
- TDK hírek
- Pályázati hírek
- TFSE hírek
- Archívum
- Eseménynaptár
Archívum
-
2025
-
2024
-
2023
-
2022
-
2021
-
2020
-
2019
-
2018
-
2017
-
2016
-
2015
-
2014
-
2013
-
2012
-
2011
-
2010
-
2009
-
2008
-
2007
-
2006
-
2005
-
2004
-
2003
-
2002
-
2001