A sporttáplálkozás volt terítéken a TF könyvtárában
2024. december 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

November 11-én nagy érdeklődés mellett zajlott a Sporttáplálkozás ízekre-szedve című kerekasztal-beszélgetés a Sport-táplálkozástudományi Központ munkatársaival a TF Könyvtár Sport olvasótermében.

A TF könyvtára időről-időre színvonalas programmal lepi meg az egyetem hallgatóit. Ezúttal dr. Szilágyi-Utczás Margita központigazgató, laboratóriumvezető, biomérnök, egészségügyi mérnök, Shenker-Horváth Kinga vezető dietetikus, táplálkozástudományi szakember, sportdietetikus, wakeboardedző, Jenes-Kis Virág dietetikus, táplálkozástudományi szakember, sportspecifikus dietetikai szakember, valamint Benda-Szakszon Flóra dietetikus, sportspecifikus dietetikai szakember részvételével rendeztek interaktív beszélgetést november 11-én a könyvtárban, ahol szép számmal jelentek meg érdeklődők.

A sok humorral fűszerezett, színes és informatív beszélgetésen minden résztvevő – aktív sportoló és lelkes érdeklődő – értékes tapasztalattal gazdagodott.

A szakma neves képviselői a tévhitek, mítoszok eloszlatása mellett a legújabb kutatások irányaira és eredményeire is kitértek. A megszólalásokon keresztül megismerhettük a Sport-táplálkozástudományi Központ munkáját és kitűnő szakembereit. Szóba került az étrend és a teljesítmény szoros kapcsolata, a megfelelő tápanyagszükséglet, a teljesítményfokozás eszközei, az energiaegyensúly, étrendkiegészítők a gyakorlatban, ajánlások, az egészségre ható tényezők, dopping-free lista, valamint a megfelelő tápanyagok időzítésének kérdése az edzés során.

Az optimális sporttáplálkozás önmagában is hihetetlenül színes területe a táplálkozástudománynak, és emellett kulcsfontosságú az egészség hosszú távú fenntartásában. Éljünk a lehetőséggel!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!