November 11-én nagy érdeklődés mellett zajlott a Sporttáplálkozás ízekre-szedve című kerekasztal-beszélgetés a Sport-táplálkozástudományi Központ munkatársaival a TF Könyvtár Sport olvasótermében.
A TF könyvtára időről-időre színvonalas programmal lepi meg az egyetem hallgatóit. Ezúttal dr. Szilágyi-Utczás Margita központigazgató, laboratóriumvezető, biomérnök, egészségügyi mérnök, Shenker-Horváth Kinga vezető dietetikus, táplálkozástudományi szakember, sportdietetikus, wakeboardedző, Jenes-Kis Virág dietetikus, táplálkozástudományi szakember, sportspecifikus dietetikai szakember, valamint Benda-Szakszon Flóra dietetikus, sportspecifikus dietetikai szakember részvételével rendeztek interaktív beszélgetést november 11-én a könyvtárban, ahol szép számmal jelentek meg érdeklődők.
A sok humorral fűszerezett, színes és informatív beszélgetésen minden résztvevő – aktív sportoló és lelkes érdeklődő – értékes tapasztalattal gazdagodott.
A szakma neves képviselői a tévhitek, mítoszok eloszlatása mellett a legújabb kutatások irányaira és eredményeire is kitértek. A megszólalásokon keresztül megismerhettük a Sport-táplálkozástudományi Központ munkáját és kitűnő szakembereit. Szóba került az étrend és a teljesítmény szoros kapcsolata, a megfelelő tápanyagszükséglet, a teljesítményfokozás eszközei, az energiaegyensúly, étrendkiegészítők a gyakorlatban, ajánlások, az egészségre ható tényezők, dopping-free lista, valamint a megfelelő tápanyagok időzítésének kérdése az edzés során.
Az optimális sporttáplálkozás önmagában is hihetetlenül színes területe a táplálkozástudománynak, és emellett kulcsfontosságú az egészség hosszú távú fenntartásában. Éljünk a lehetőséggel!
- Hírek
- Büszkeségeink
- Hallgatói hírek
- Tudományos hírek
- TDK hírek
- Pályázati hírek
- TFSE hírek
- Archívum
- Eseménynaptár
Archívum
-
2024.
-
2023.
-
2022.
-
2021.
-
2020.
-
2019.
-
2018.
-
2017.
-
2016.
-
2015.
-
2014.
-
2013.
-
2012.
-
2011.
-
2010.
-
2009.
-
2008.
-
2007.
-
2006.
-
2005.
-
2004.
-
2003.
-
2002.
-
2001.