Röplabda: 2025-ben fókuszban az egyetemi Európa-bajnokság!
2024. október 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ludvig Zsolt és Fikó Attila Salernóban megtartotta a jövő évi egyetemi röplabda Európa-bajnokság prezentációját. A rangos sportesemény központja a Dr. Koltai Jenő Sportközpont lesz.

A 2025-ös esztendő kiemelkedő eseménye lesz a százéves TF és a TFSE életében az egyetemi röplabda Európa-bajnokság, amelynek kapcsán október 10. és 13. között a 2026-os Európai Egyetemi Játékokat rendező városban, az olaszországi Salernóban tartották az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) egyeztetését – számolt be róla a tfse.hu oldal. A jövő évi esemény szervezőbizottságát Fikó Attila, a TFSE röplabda-szakosztályának vezetője és a TF-en végzett Ludvig Zsolt, a TFSE sportigazgatója, korábbi élsportolója, a női röplabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya képviselte.

Az első napon kerekasztal-beszélgetésre került sor a 2023-as és 2024-es EUSA-rendezvények tanulságairól, amelyen Juhász Péter, a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára is részt vett. Az idén Miskolcon és Debrecenben lebonyolított Európai Egyetemi Játékokról sok információ jutott el a hallhatósághoz, és egyöntetűen megfogalmazódott, hogy a viadal rendkívül sikeres és példaértékű volt.

Roplabda 2025 ben fokuszban az egyetemi Europa bajnoksag

Az olaszországi program második napján a résztvevők a Salernói Egyetem campusán folytatták a közös munkát. Az egyetem színháztermében a sport egyetemességét hangsúlyozó rektori köszöntőt követően az EUSA-iroda munkatársai adtak elő a rendezői követelményekről és elvárásokról, valamint a technikai delegátusok beszámoltak a 2023-as események legjobb gyakorlatairól.

Az egyeztetés záró napján az EUSA #BeActive programjának részeként reggeli futással indult a nap a tengerparti sétányon, majd a 2025. évi egyetemi Európa-bajnokságok szervezőbizottságainak prezentációi következtek. Jövőre az EUSA keretében 16 sportágban szerveznek kontinentális viadalt, köztük a TF100 programsorozat részeként megrendezendő egyetemi röplabda Eb-t, amelynek 2025. július 27. és augusztus 3. között Budapest ad otthont – a torna „főhadiszállása” természetesen a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpont lesz. A bemutató diák révén az eseménnyel kapcsolatos szervezési elképzelések, a versenyhelyszínek, a szállás és étkeztetés, valamint a logisztikai megoldások kerültek terítékre. A sikeres prezentációt követő egyeztetés alkalmával eldőlt, hogy a rangos torna előzetes ellenőrzése november közepén lesz.

A salernói eseményen a magyar színeket a szervezőbizottság (Fikó Attila és Ludvig Zsolt), valamint Juhász Péter MEFS-főtitkár mellett Gulyás Eszter, az EUSA-iroda sportkoordinátora, Gyolcsos Mária, a Hetes rögbi, illetve Kovács Cs. Tamás, a vízilabda technikai delegátusa képviselte.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!