Ki a legény a gáton?
2024. szeptember 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Gyere és segítsd te is az árvíz elleni védekezést! Máris mutatjuk, hol van rád igazán szükség.

Az elmúlt napokban a Boris ciklon okozta heves esőzés miatt rendkívül kritikus helyzet alakult ki Ausztria, Csehország és Lengyelország számos régiójában, eközben Magyarországon is az évtized legnagyobb árhullámára kell készülünk. 

Nálunk elsősorban a Duna mentén okoz gondot a növekvő árhullám, ami miatt veszélybe került többek között Budapesten a Népsziget, a Margit-sziget és a Római-part is.

Az Országos Katasztrófavédelem és a Magyar Honvédség munkáját önkéntesek ezrei segítik a nap 24 órájában. Mint ahogy számos önkormányzat hírül adta, sokan vannak jelen az árvíz elleni védekezésen, de nem elegen, holott az elkövetkező 24-48 óra kritikusnak ígérkezik a Duna menti területeken.

A Budapesti Mentőszervezet és a Folyami Katastrófavédelem várja mindazokat, akik szeretnének részt venni az árvíz elleni védekezésben. Most úgy tűnik, a Margit-szigeten van a legnagyobb szükség segítő kezekre, úgyhogy ha segíteni akarsz, irány a főváros legszebb és legértékesebb szigete!

További információért kövessétek a Budapesti Mentőszervezet és a Folyami Katasztrófavédelem Facebook-oldalát, ahol folyamatosan tájékozódhattok arról, hová mehettek homokzsákot pakolni.

Fotó: Budapesti Mentőszervezet

Címkék: árvíz
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!