Így áll a NETRISK Sport és Innováció Konferencia programja
2024. szeptember 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Lassan végleges lesz a NETRISK Sport és Innováció Konferencia programja, amely a párizsi olimpia sportági elemzésével, valamint a sport és fenntarthatóság aktuális témájával várja az érdeklődőket október 14. és 17. között a TF-en és a Nemzeti Kézilabda Akadémián.

Hetedik alkalommal rendezik meg az idén novemberétől fennállása 100. esztendejét ünneplő TF és a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) közös sporttudományi seregszemléjét, a NETRISK Sport és Innováció Konferenciát, amelynek a NEKA (október 14.) és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, a TF (október 17.) ad otthont.

Úgy tűnik, szép lassan végleges lesz az esemény programtervezete, amelyből többek között az is kiderül, hogy a konferenciahét „felütése” az október 10-én, csütörtökön 11 órára, a TF-re tervezett sajtótájékoztató lesz, amelyen részt vesz a friss olimpiai bajnok, nem mellékesen TF-es Koch Máté vívó is. A sajtótájékoztatóval egybekötve tartják meg a Magyar Olimpiai Bizottság legjobb párizsi fotóiból összeállított, rendkívül érdekesnek ígérkező kiállítás megnyitóját is.

Ezt követően október 14-én kerekasztal-beszélgetésekkel, sportági elemzésekkel Balatonbogláron, a NEKA-n kezdődik el hivatalosan is a konferenciahét. Október 15-én és 16-án a TF100 programsorozat keretében, a Kineziológia Tanszék szervezésében zajlik majd a 2. Biomechanika szimpózium neves külföldi szakemberek és előadók részvételével.

Október 17-én a TF-en folytatódik a Sportinno, amelynek vendége lesz többek között Ansgar Thiel, Európa egyik leghíresebb sportegyeteme, a kölni Deutsche Sporthochschule új rektora és professzora, továbbá dr. Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja is, akik a délelőtti plenárison tartanak előadást. Ezen a napon hallgathatjuk meg prof. dr. Radák Zsolt tudományos és innovációs rektorhelyettes előadását is.

A programtervezetből az is kiderül, hogy a délutáni szekciók során olyan neves sportolókkal is találkozhatunk, mint a TF csapatban olimpiai bajnok párbajtőrözője, Koch Máté, a szintén TF-re járó, csapatban olimpia ezüstérmes kardvívó, Rabb Krisztián, egyetemünk olimpiai negyedik helyezett úszója, Németh Nándor, az ugyancsak a TF kötelékébe tartozó Ekler Luca olimpiai bajnok paraatléta, az olimpiai bajnok öttusázó, Gulyás Michelle és az olimpiai 5. helyezett ökölvívó, Hámori Luca.

A sportszakembergárda is említésre méltó. Az esemény vendége lesz prof. dr. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, Balogh Gábor, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke, Dér Zsolt, az országúti kerékpárosok szövetségi kapitánya, dr. Németh Endre, a TF Küzdősportok tanszékvezetője, dr. Csisztu Zsuzsa, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) alelnöke és dr. habil. Lénárt Ágota, az olimpiai csapat sportpszichológiai vezetője, s a felsorolást hosszasan folytathatnánk.

A TF aulájában kap helyet a Sportinno Expo, amelynek során piaci partnerek, sportegyesületek, szakszövetségek, sportszolgáltatók és más kiállítók mutatkoznak be a sportszakma és a sporttudomány képviselőinek, továbbá a nagyközönségnek.

A VII. Sport és Innováció Konferencia regisztrációja itt, a 2. Biomechanika szimpózium részletes programja itt érhető el.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!