Sikeres tájfutó-vb után ígéretes folytatás
2024. július 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Fehérvári Dániel a Rekreáció tanszék tanársegéde, egyben a magyar felnőtt tájfutó-válogatott edzője, szövetségi kapitánya.

Az elmúlt héten Edinburgh-ban, a tájfutók sprintvilágbajnokságán megmutatkozott az áldozatos és jól felépített edzésmunka eredménye. A sportág legkésőbb bevezetett számaira, a nézőközönség és a támogatók által is élvezhető parkos, városi környezetben lebonyolított versenyeire az atlétikus futóteljesítmény a jellemző. Ezekre a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Dr. Koltai Jenő Sportközpontjában is készültek válogatottjaink. Természetesen a szellemi feladatot jelentő városi térképes edzésekkel kiegészítve.

A világbajnokságon induló magyar keretbe nagyon fiatal futók kerültek be, és a reményeket valóra váltva kimagasló eredményeket értek el.

Az első, egyéni indításos sprintben Mag Viktória 12. lett a 107 fős mezőnyben.

Sikeres tájfutó vb után ígéretes folytatás

A vegyes váltóban, ahol két hölgy és két férfi alkotja a váltót, a Mag Viktória, Bujdosó Zoltán, Jónás Ferenc és Máramarosi Rita sorrendben futottak a mieink. Rendkívül szoros és izgalmas küzdelemben sikerült elérniük a régóta (2009-től) vágyott pódiumos helyezést, ami az első hat hely egyikét jelenti. Csapatunk hatodikként állhatott fel svájci skandináv ellenfelei mellé, megelőzve további 33 nemzetet.

Jónás Ferenc az elmúlt évben szerzett diplomát a TF rekreációszervező szak képzésén.

Ő az utolsó versenyszámban, a sífutók esetében már megismert, 6 fős csoportokban rajtoltatott kiesés sprintben is remekül futott. Az egyik futamát megnyerte, a végső hatos döntőbe sajnos nem került be, de minden idők eddigi legjobb számszerű magyar férfi egyéni vb-eredményével a 7. helyen végzett.

Gratulálunk a csapatba kerültek teljesítményéhez, a velük versengő itthon maradottaknak – akiknek fontos szerepük van az eredményességben. Végül, de nem utolsósorban a felkészülésben közreműködő edzőknek és a segítséget nyújtó stábnak.

Biztosak vagyunk benne, hogy pozitívan értékelhető eredmények születnek az augusztusi, Vértes-hegységben megrendezendő Európa-bajnokságon is.  

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!