Női rekreációssport-csapatunk sikeres görögországi szereplése
2024. július 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Félidejéhez érkezett „A nők bevonása és szerepük megerősítése a sportban, a sport által” (Less4More) című Erasmus+ projekt, melynek keretében négyfős delegáció képviselte a TF-et a görögországi Kavála városában július 8-10. között tartott nemzetközi bajnoki sorozaton.

Szilágyiné Gáldi Bernadett, Csokonay Nóra, Újj-Horváth Katalin és Kincses Bernadett két osztrák és két spanyol játékossal a tornán az úgynevezett nemzetközi csapatban szerepelt és küzdött meg három sportágban a görögök egy, valamint a román projektpartnerek két csapatával. Az „International Team” második helyen zárt a futball- és a catchballtornán, míg strandröplabdában aranyérmet szereztek. A TF küldöttei és csapattársaik így összetettben a vendéglátó görög csapat mögött a második helyen végeztek.  

A Less4More projekt másik eseménye a „Women recreational sports festival. A legacy that must go on” elnevezésű nemzetközi női szabadidős sportkonferencia volt, mely a női szabadidősport nemzetközi fókuszba helyezésének és a versenysporttal egyensúlyba hozásának témáját tárgyalta. Erre tizenkét országból több mint 50 résztvevő érkezett. A találkozó második napjának zárásaként a torna három sportágának dobogósai ünnepélyes keretek között vehették át az érmeket és az okleveleket.

A projekt hazai folytatásában a projektvezető és a koordinátorok célja, hogy tovább növekedjen a női rekreációs mozgásprogram résztvevőinek száma, amiben az egyetemen dolgozó kollégákra, valamint a kerületi lakosokra is számítanak. Dr. Gál Andrea, dr. Farkas Judit, Grandpierre Judit, valamint a bevont rekreációs és életmód alapszakos hallgatók szervezésében 2024. szeptember 23-30. között, az Európai Sporthét keretében újra versenyezhetnek is majd a hölgyek, amikor a tervek szerint ugyanezekben a sportágakban hazai tornát rendeznek.

Női rekreációssport csapatunk sikeres görögországi szereplése 1

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!