Parasport: kiállítás és kerekasztal-beszélgetés a TF-en február 19-én
2024. február 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ekler Lucával, a paraatlétika magyar világklasszisával is találkozhatnak az érdeklődők február 19-én a TF Könyvtár és Levéltárában.

Február 22. a Magyar Parasport Napja, és ebből az alkalomból különleges programmal és bemutatóval készül a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Könyvtár és Levéltára.

Február 19-én, hétfőn 11 órától kiállításra és kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a Sport Olvasóteremben: a „Ne parázz, kérdezz!” elnevezésű, várhatóan egy-másfél órás rendezvény meghívottjai között szerepel Bara Eszter, a TF-könyvtár munkatársa, aki egyben a magyar ülőröplabda-válogatott nemzetközi sikerekkel büszkélkedő tagja, Molnár Nikoletta kajak-kenu és ülőröplabda parasportóló, Ekler Luca, a 2023-as Év fogyatékos női sportolója, a TF inkluzív sportoktató szakirányú képzésének szakfelelőse, a paraatlétika világklasszisa, Kiss Péter Pál, a 2023-as Év fogyatékos férfi sportolója, illetve Magyar Adrián Pál, akinek óriási szerepe volt a magyar karatesport első világbajnoki érmének elnyerésében, a Parakarate választható tárgyat oktatja az egyetemen, az Inkluzív Karate Hungary Sport Egyesület alapítója.

A kerekasztal-beszélgetést követően magunk is kipróbálhatjuk az ülőröplabdát, valamint parakarate-bemutatón vehetünk részt.

A részletes program: 

11.00-12.30: kerekasztal-beszélgetés, Könyvtár és Levéltár Sport olvasóterme

12.30-13.00: ülőröplabda kipróbálási lehetőség, K épület, aula

13.00- parakarate-bemutató Magyar Adrián vezetésével, K épület, aula

13.10- ülőröplabda-bemutató és érzékenyítés – Raska Gyula MPB ülőröplabda-referens és MRSZ ülöröplabda sportági vezető/szövetségi kapitány válogatott játékosokkal tart sportágbemutatót, és a játék bemutatása mellett a TF-hallgatók bevonásával közös játékra kerül sor az aulában.  

A program 14 órakor vagy klsőbb, az érdeklődők számától függően ér véget.

Jelentkezés:

Február 19: „Ne parázz, kérdezz!” februrár 19-ig (TELTHÁZ)

Itt jegyezzük meg, hogy február 22-én, csütörtökön 14 órától a Magyar Sport Házában rendezik az „Együtt erősebben, mint valaha” elnevezésű nemzetközi konferenciát a Magyar Paralimpiai Bizottság szervezésében. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz van kötve.

Jelentkezés:

Február 22: „Együtt erősebben, mint valaha” február 15-ig >>>

 <<< Program meghívó PDF formátumban

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!