A testmozgás fontosságáról beszélt Osváth Péter
2024. január 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékének docense a greendex.hu-nak adott interjút, amelyben a rendszeres testmozgás számos előnyére hívta fel a figyelmet.

Dr. Osváth Péter, a TF Kerezsi Endre-díjas oktatója, az Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék munkatársa nemrég interjút adott az egyik legszínvonalasabb hazai, egészséges életmóddal foglalkozó internetes portálnak, a greendex.hu-nak.

A szakember számtalan érdekes tényre hívta fel az olvasók figyelmét, többek között arra, hogy a rendszeres testmozgás nemcsak az anyagcserénknek, illetve a szív- és érrendszerünknek tesz jót, hanem immunrendszerünket is erősítheti.

A testmozgás fontosságáról beszélt Osváth Péter 2

Dr. Osváth Péter azonban arra is kitért – és erről már jóval kevesebbszer hallunk –, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy mit és mennyit mozgunk, mert a túlzásba vitt fizikai aktivitásnak is vannak káros hatásai immunrendszerünkre.

Sőt az sem mindegy, milyen gyakran döntünk a sportolás mellett – mindez nagy mértékben befolyásolja, hogyan tudjuk fejleszteni szervezetünk védekezőképességét.

A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el.

Fotó: hirtukor.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!