Parádés programok a TF-en a Diabétesz Világnapján
2023. november 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Vasárnap a cukorbetegségről hallgathattak rendkívül érdekes előadásokat az érdeklődők, gyerekekre is számos program várt a TF-en.

Ragyogó idő, rengeteg érdeklődő, fantasztikus előadások és lehetőségek – az idén is óriási sikere volt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a Diabétesz Világnapja alkalmából immár negyedszer megrendezett eseménynek, amelyet a TF és a Sportos Cukorbetegek Egyesülete közösen szervezett meg.

Vasárnap délelőtt fél 10-kor kezdődött a program (már 9-kor sor állt az épület előtt!), és délután háromnegyed 4-kor is hemzsegtek az emberek az aulában, a rendezvény népszerűségéről és sikeréről mindent elmond, hogy az előzetes regisztrációt 900 főnél le kellett állítani.

Parádés programok a TF en a Diabétesz Világnapján 2

A megnyitót két cukorbetegséggel élő lány látványos táncbemutatója zárta, majd elkezdődött az egész napos rendezvény tudományos programja, amelynek keretében kiváló orvosokat és szakembereket hallgathattak az érdeklődők. Így például prof. dr. Radák Zsoltot, a TF tudományos és innovációs rektorhelyettesét, aki „Agyunkra megy a mozgás!” című előadásával aratott nagy sikert, kiemelve, hogy a mozgás okosít, egyszersmind késlelteti az időskori elbutulást.

„Szenzációs napunk volt parádés előadásokkal, Radák Zsoltot hallgatva úgy döntöttem, meg is mozgatom a hallgatóságot, annyira magával ragadott az előadása – mondta megkeresésünkre prof. dr. Martos Éva sportszakorvos, a TF rektori főtanácsadója, a vasárnapi rendezvény moderátora. – A tudományos program jó két és fél óráig tartott, öt előadást foglalt magában, Shenker-Horváth Kinga, dr. Svébis Márk, dr. Luczay Andrea és dr. Kocsis Győző is élménnyel ajándékozta meg a közönséget – hiteles, kiváló szakemberektől hallhattak érdekességeket, jó tanácsokat a diabéteszesek, például a ketonmérés szerepéről a mindennapokban és a legújabb, zárt rendszerű inzulinpumpa alkalmazásáról.”

Parádés programok a TF en a Diabétesz Világnapján 1

A gyerekeknek ugyancsak számos programot kínált a vasárnapi rendezvény, kipróbálhatták az újraélesztést, zöldséget faraghattak a TF csarnokában, illetve a ragyogó időnek köszönhetően az udvaron kialakított ügyességi és gyorsasági akadálypályák várták őket.

„Délután a Sportos Cukorbetegek Egyesületének labdarúgói, valamint hegymászók, ultrafutók tartottak élménybeszámolót, továbbá az érdeklődők számos vizsgálatnak vethették alá magukat a Magyarország átfogó egészségvédő szűrőprogramjának keretében a TF-re érkező óriáskamionnál.”

Fotó: Sportos Cukorbetegek Egyesülete

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!