Diabétesz Világnap a TF-en is
2023. november 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Diabétesz Világnapja alkalmából immáron negyedik alkalommal tartja meg közös rendezvényét a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és a Sportos Cukorbetegek Egyesülete. A sokszínű, egész napos rendezvénynek november 12-én a TF ad otthont.

Miért mondjuk azt, hogy sokszínű? Mivel ismét lesz tudományos program, amelynek során az érintettek, illetve a téma iránt érdeklődő orvosok, védőnők, dietetikusok és sportszakemberek betekintést nyerhetnek a diabétesz és a sport egyes elméleti és gyakorlati vonatkozásaiba.

Prof. dr. Radák Zsolt, a TF tudományos és innovációs rektorhelyettese például „Agyunkra megy a mozgás” címmel a sport kognitív funkciókra kifejtett kedvező hatásairól, az öregedést késleltető szerepéről beszél, és érdekesnek ígérkezik Shenker-Horváth Kinga dietetikus, táplálkozástudományi szakember „Testösszetétel-mérés jelentősége sportolóknál és diabéteszben” című előadása is.  

A tudományos programon kívül élménybeszámolókat hallhatunk extrém teljesítményekről, az Egyesület más népszerű sportprogramjairól. Nem maradhatnak el a játékos gyermekprogramok és az egész napos, változatos sportprogramok sem. Ne feledkezzünk meg a kiállítókról sem, az Eisberg ismét egészséges, friss salátakóstolót kínál, és még zöldséget is faraghatunk.

Táplálkozási tanácsot is kérhetünk a Sport-táplálkozástudományi Központ dietetikusaitól, akiknek munkáját a  TE Sportspecifikus dietetika szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgatók is segítik.

Végül kivételes lehetőségként Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja is jelen van a rendezvényen, melynek keretében a legkorszerűbb vizsgálati eszközökkel átfogó képet kaphatunk egészségi állapotunkról. Az egészségügyi szakemberek által végzett mintegy 40 féle vizsgálaton várakozás nélkül, térítésmentesen, előzetes regisztráció mellett vehetnek  részt a felnőttek. A komplex szűrőprogramot az Utazás az egészség birodalmába tematikájú gyerekeknek szóló prevenciós program kíséri.

A részvétel a rendezvényen ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni november 11.-én délig lehetséges.

Program >>>

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!