Rangos neveléstudományi konferencián arattak nagy sikert a TF oktatói
2023. november 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Dr. Borosán Lívia és dr. habil. Soós István nem csupán előadóként volt népszerű az október végén megrendezett XXIII. Országos Neveléstudományi Konferencián.

Október végén a legrangosabb hazai neveléstudományi konferencián képviselte a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet a Pedagógia Tanszék két oktatója. Dr. Borosán Lívia, a Pedagógia Tanszék vezetője és dr. habil. Soós István kutatóprofesszor előadóként és szekció-, valamint szimpózium-elnökként is színesítette a XXIII. Országos Neveléstudományi Konferencia programját, amely az idén az „Elkötelezettség és rugalmasság: a neveléstudomány útjai az átalakuló világban” címet kapta. A szervezést és a helyszínt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Kazinczy utcai épületében a Pedagógiai és Pszichológiai Kar adta.

Dr. Borosán Lívia a nevelésszociológia szekcióban a tanszék közös (a kutatócsoport tagjai: Borosán, Budainé, Cserny, Soós, Hamar) kutatását mutatta be, majd az érdeklődők kérdéseire válaszolva jó hangulatú, konstruktív beszélgetés alakult ki „A fekete pedagógia vizsgálata az oktatásban és a sportban - pedagógiai és jogi aspektusok” témában. Szóba került, hogy a kutatócsoport jelenleg a pedagógiai sérelmek nemzetközi adatainak kiértékelésén és egy nemzetközi tanulmány megírásán dolgozik.

Rangos neveléstudományi konferencián arattak nagy sikert a TF oktatói

Dr. habil. Soós István „Applikációkkal okoseszközökkel az aktív életmódért” szimpózium témája szintén népszerű volt. Telt házas előadása után több olyan kérdés is megfogalmazódott, amelyek a témakör új, tudományos irányvonalait gazdagították.

A feketepedagógia-kutatás és -előadás sikerességét híven tükrözi, hogy a Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Tudományos Bizottságának Szociálpedagógia Albizottsága felkérte a kutatócsoportot, hogy 2024 januárjában egy szimpózium-plusz keretében ismertesse a kutatási téma eredményeit megállapításait. Egy másik megtisztelő felkérésnek is eleget tehetnek kollégáink: munkájuk elismeréseként az ONK2023 Tanulmánykötetben előadásuk tanulmányként közlésre terjesztették fel őket.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!