Hétfőig nézhetjük meg az Iglói Mihály-kiállítást a TF könyvtárában
2023. október 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kiállítás nyílt az egykori közép- és hosszútávfutóedző-legendáról, a TF-en végzett Iglói Mihályról. A tárlat október 9-ig látogatható.

Méltó emléket állít a TF könyvtárában ma nyílt kiállítás a TF egykori hallgatójának, az egykori közép- és hosszútávfutóedző-legendának, az 1998-ban elhunyt Iglói Mihálynak és munkásságának.

A kiállításon több értékes és érdekes emléktárgyat is találunk, így Iharos Sándor 1955-ben kapott World Trophy-díját, valamint azt a plakettet, amelyet az 1939-ben a 4x1500 méteres váltófutásban világcsúcsot futott magyar csapat kapott, s amelynek Iglói Mihály is tagja volt. 

Az edzőóriás olyan magyar világbajnokokat nevelt ki, mint Iharos Sándor, Rózsavölgyi István, Tábori László és Mikes Ferenc. Versenyzői összesen 49 világcsúcsot, továbbá 35 Európa-csúcsot állítottak fel. 

Egyedülálló módszere az úgynevezett intervallumos edzés volt, amely résztávos futásra és kisebb részben a fartlekre, vagyis az iramjátékra épült. Edzései nagyrészt rövid, 100-400 méteres résztávokból álltak, és a futók egy-egy távot akár 20-30-szor is megismételtek.

Augusztus 21-én a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) képviselői közösen helyeztek el koszorút urnájánál a Farkasréti temetőben.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!