Terjedelmes cikkben emlékezik meg a nemzetisport.hu Iglói Mihályról
2023. szeptember 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF-en végzett egykori világhírű közép- és hosszútávfutóedző-legenda, Iglói Mihály emléke ihlette meg a legnagyobb hazai sporthírportált.

Mint arról korábban beszámoltunk, az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság, illetve a vb TF-en zajló egyik kísérőrendezvénye keretében közös megemlékezésen vettek részt a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics, WA) képviselői, valamint a TF vezetősége.

Frank Dick, a Nemzetközi Atlétikaiedző-akadémia és az Atlétikai Edzők Európai Szövetségének elnöke, prof. dr. h. c. Mocsai Lajos kuratóriumi elnök, illetve prof. dr. Sterbenz Tamás rektor közösen koszorúzta meg a TF-en 1934-ben testnevelőtanár-végzettséget szerzett edzőlegenda, Iglói Mihály sírját.

Az edzőóriásról – aki olyan magyar világbajnokokat nevelt ki, mint Iharos Sándor, Rózsavölgyi István, Tábori László és Mikes Ferenc, és akinek versenyzői összesen 49 világcsúcsot, továbbá 35 Európa csúcsot állítottak fel – ezúttal az nso.hu szabadidőrovatában emlékeztek meg.

A forradalmi edzésmódszereivel – fartlek (irammenés) és intervallumos (szakaszos) – világhírűvé vált szakemberről írt cikket ide kattintva olvashatjuk el.

Fotó: Nemzeti Sport

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!