Sportdiplomata is volt az önkéntesprogram vendége
2023. szeptember 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A francia sportnagykövetnek is bemutatkozott az önkéntes program a budapesti atlétikai világbajnokság alatt.

A nemrégiben véget ért atlétikai világbajnokság alkalmával Samuel Ducroquet, a francia külügyminisztérium sportnagykövete is ellátogatott az önkéntesek „otthonába”.

Elkísérte őt két volt TF-es hallgatónk, a Magyarország párizsi nagykövetségén olimpiai attaséként dolgozó Deutsch Domonkos, valamint Baranyai Krisztián, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai főosztályának munkatársa.

A találkozó alkalmával a francia spotnagykövet érdeklődött az atlétika vb önkéntesprogramjának működéséről. A kellemes beszélgetés során dr.Perényi Szilvia, az Önkéntesprogram igazgatója és közvetlen munkatársai ismertették a prominens vendégekkel a program felépítését, működését és toborzási rendszerét. A kötetlen eszmecsere lehetővé tette az Önkéntesprogram iroda munkatársainak, hogy megosszák személyes tapasztalataikat a sportnagykövettel, s azt, milyen feladatokat láttak el, és milyen kihívásokkal találkoztak az elmúlt hónapokban.

Samuel Ducroquet, sportnagykövet látogatása során beszélgetett francia önkéntesekkel és korábban Franciaországban játszó labdarúgónkkal, Kovács Kálmánnal is. Megtekintette magát a Volunteer HUB néven ismertté vált nagy közösségi teret is. Elismerését fejezte ki, milyen remek, a pihenést, barátkozását és a közösségépítést szolgáló és segítő teret teremtett a program a vb önkéntesei számára.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!