A Tanárképző Intézet munkatársai tartottak előadást az Eperjesi Egyetemen
2023. szeptember 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2023. szeptember 5-én és 6-án rendezték Szlovákiában, az Eperjesi Egyetem sportkarán a „Diagnosztika a sportban" elnevezésű nemzetközi tudományos konferenciát, amelyen a Tanárképző Intézet két munkatársa, dr. Csányi Tamás egyetemi docens és dr. Soós István kutatóprofesszor képviselte egyetemünket.

A csaknem tíz országból érkezett neves előadók között Csányi Tamás meghívott plenáris előadóként a konferencia nyitóelőadását tartotta a magyar iskolai testnevelés és diáksport helyzetéről, fejlesztéseiről. Emellett a mindennapos testnevelés elmúlt tíz évének legfontosabb kutatási eredményeit mutatta be – többek között a Magyar Diáksportszövetség által gyűjtött és elemzett NETFIT-adatok alapján.

A Tanárképző Intézet munkatársai tartottak előadást az Eperjesi Egyetemen

Soós István a szerzőtársaival közösen végzett kutatás eredményeit tudományos poszteren állította ki. Az „Aktív, egészséges fiatalokért" elnevezésű, 57 országra kiterjedő globális adatgyűjtő projektben a V4-országok fizikai aktivitási és szedens (ülő) életvitel jellemzőit hasonlították össze.

A delegációt – tapasztalatszerzési célból – elkísérte Janice Juaban Fülöp-szigeteki Stipendium Hungaricum-ösztöndíjas hallgató is. A konferencia kiváló lehetőség volt, hogy a résztvevők regionális szintű egyetemi együttműködést alapozzanak meg. 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!