Élesben az atlétikai világbajnokság önkéntesei
2023. augusztus 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Augusztus 19-én hivatalosan is megkezdődött az év legjobban várt eseménye, a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság. Az első nap esti programját nagyszabású megnyitóval indították, amelyen Youhuu, az esemény kabalafigurája ismét remekül szórakoztatta a közönséget.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a TF koordinálta Önkéntes Program önkéntesei már augusztus elején, a rendezvény előkészületi időszakában megkezdték közreműködésüket. A kezdeti lelkesedés azóta sem hagyott alább.

A versenynapok kezdetével egyidőben több mint 2500 fő önkéntes kezdte meg, vagy éppen folytatta, közreműködését az eseményen.

Élesben az atlétikai világbajnokság önkéntesei

Önkéntesekkel szinte minden területen lehet találkozni, a versenypálya mentén segítik a bírók munkáját, tájékoztatják a sportolókat, vízzel látják el a résztvevőket, segítséget, információt nyújtanak a nézőknek bármely kérdésben, segítik az orvosi csapatot és a média szakembereinek munkáját.

A stadionon kívül is nagy számban találkozhatnak önkéntesekkel a versenyzők és az érdeklődők is, hiszen hotelekben segítik a csapatok, vendégek informálását, akkreditációját és szállítását, város szerte, pályaudvarokon, csomópontokon található infópontokon is tájékoztatják az érdeklődőket az Erzsébet téri Fanzone-ban pedig közreműködnek a játékok lebonyolításában.

Önkénteseinket nemcsak a narancssárga pólóról lehet könnyen felismerni, hanem a széles nagy mosolyukról és határtalan lelkesedésükről.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!