Kommunikáció: kockázatból erőforrás (podcast)
2023. február 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem podcastsorozatának mai epizódjában a sportkommunikáció nehézségeiről és a benne rejlő előnyökről beszélget dr. habil. Kádár Judit, a TF docense és Kosaras Renáta.

A TF januárban indult podcastsorozatában az egyetem hallgatóit és fiatalokat érintő sportos témákat boncolgatnak elismert oktatóink, valamint intézményünkhöz közeli neves sportszakemberek. Ezúttal a sport minden szereplőjét érintő témáról, a sportkommunikációról esik szó.

Bár sokan úgy gondoljuk, a kommunikáció velünk született képesség, kis idő múlva rájövünk, hogy ez is egy szakma, amelyhez komoly tudás kell, legyen szó írott vagy nyomtatott sajtótól vagy éppen a közösségi médiáról.

Dr. habil. Kádár Judit, a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének igazgatója, a sportmenedzsment tanszék docense és Kosaras Renáta, a Magyar Atlétikai Szövetség marketingigazgatója hasznos és elgondolkodtató történeteket tár elénk, megosztja velünk tapasztalatukat, továbbá olyan kihívásokról beszél, amelyekkel a sportolóknak és a sportban dolgozóknak is meg kell küzdeniük a kommunikáció terén. A két szakember nemcsak a nehézségekre mutat rá, hanem elmondja, milyen megoldásokhoz nyúlhatunk, továbbá, hová, kihez fordulhatunk segítségért. A beszélgetés végén természetesen javaslatokat tesznek és levonják a megfelelő tanulságokat.

Betegsége miatt sajnos nem vehetett részt a beszélgetésen Gáldi Bernadette, a TF oktatója és kommunikációs szakembere.

Már végeztél a vizsgáiddal, és még nem kezdődött el az új szemeszter, mégis túlteng benned a tudásvágy? Kövesd a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem honlapját és közösségimédia-felületeit, ahol január 23-tól február 24-ig TF-es oktatókkal és prominens szakemberekkel készített podcastokat teszünk közzé.

A műsorokat több felületen, a Youtube-on és a Spotify-on is meghallgathatjátok.

Hangoljatok ránk, és osszátok meg másokkal is a podcastokat!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!