A sportjog izgalmas kérdései (podcast)
2023. február 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem podcastsorozatának soron következő részében érdekes sportjogi kérdéseket tár elénk egyetemünk két remek jogásza, dr. Szekeres Diána tanszékvezető és dr. Nagy-Tóth Nikolett Ágnes egyetemi docens.

A TF januárban indult podcastsorozatában az egyetem hallgatóit és fiatalokat érintő sportos témákat boncolgatnak elismert oktatóink, valamint intézményünkhöz közeli neves sportszakemberek. A szerdai adás középpontjában sportjogi kérdéseket beszélünk meg, érthetően.

Sokunknak borsódzik a háta, ha jogról esik szó, akkor meg különösen, ha jogi szövegeket kell olvasnunk és értelmeznünk. Pedig a jogtudománynak is vannak kifejezetten érdekes ágai, elég, ha csak a sportjogot említjük.

Dr. Szekeres Diána, Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem sportjogi tanszékének vezetője egyfelől bemutatja a TF sportjogi tanszékének munkáját, valamint oktatási és kutatási területeit, másfelől ismerteti szerepüket a „Gyermek-, ifjúság- és szakembervédelem a sportban” elnevezésű projektben, amely az elmúlt évek talán egyik legérdekfeszítőbb kutatási programja, és amelynek lebonyolításában egyetemünk vezető szerepet játszik.

Dr. Nagy-Tóth Nikolett Ágnes, egyetemi docens bemutatja a sportrendészet jogi vonatkozásait és legérdekesebb szempontjait, amelyek leginkább akkor válnak nélkülözhetetlenné, amikor Fradi-Újpest focimérkőzést rendeznek.   

Már végeztél a vizsgáiddal, és még nem kezdődött el az új szemeszter, mégis túlteng benned a tudásvágy? Kövesd a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem honlapját és közösségimédia-felületeit, ahol január 23-tól február 19-ig TF-es oktatókkal és prominens szakemberekkel készített podcastokat teszünk közzé.

A műsorokat több felületen, a Youtube-on és a Spotify-on is meghallgathatjátok.

Hangoljatok ránk, és osszátok meg másokkal is a podcastokat!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!