Fókuszban a 2022-es női kézilabda Európa-bajnokság (podcast)
2023. február 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem podcastsorozata hetedik adásának középpontjában a tavalyi női kézilabda Európa-bajnokság áll. A TF január végén indított podcastsorozatában az egyetem hallgatóit és fiatalokat érintő sportos témákat boncolgatnak elismert oktatóink, valamint intézményünkhöz közeli neves sportszakemberek.

Ezúttal dr. Ökrös Csaba, a TF általános rektorhelyettese, a Sportjáték Tanszék vezetője és dr. Marczinka Zoltán, a tanszék oktatója, a nemzetközi szövetség mesteredzője Vizler Zsolt segítségével tekint vissza a magyar szempontból kevésbé sikeres 15. női kézilabda Európa-bajnokságra, amelyet Észak-Macedónia, Montenegró és Szlovénia közösen rendezett meg 2022. november 4. és 20. között.

Az Eb végeredménye:

  1. Norvégia
  2. Dánia
  3. Montenegró
  4. Franciaország
  5. Svédország
  6. Hollandia
  7. Németország
  8. Szlovénia
  9. Spanyolország
  10. Horvátország
  11. Magyarország (Albek Anna, Bordás Réka, Debreczeni-Klivinyi Kinga, Füzi-Tóvizi Petra, Győri-Lukács Viktória, Hornyák Dóra, Janurik Kinga, Kácsor Gréta, Klujber Katrin, Korsós Dorina, Kuczora Csenge, Márton Gréta, Pásztor Noémi, Szemerey Zsófi, Szikora Melinda, Tóth Eszter, Töpfner Alexandra, Vámos Petra. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir)
  12. Románia
  13. Lengyelország
  14. Svájc
  15. Szerbia
  16. Észak-Macedónia

Már végeztél a vizsgáiddal, és még nem kezdődött el az új szemeszter, mégis túlteng benned a tudásvágy? Kövesd a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem honlapját és közösségimédia-felületeit, ahol január 23-tól február 19-ig TF-es oktatókkal és prominens szakemberekkel készített podcastokat teszünk közzé.

A műsorokat több felületen, a Youtube-on és a Spotify-on is meghallgathatjátok.

Hangoljatok ránk, és osszátok meg másokkal is a podcastokat!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!