Terítéken az új típusú tanárképzés – podcast
2023. január 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem podcastsorozatának negyedik részében igazi „tesis” témát vitatnak meg szakértőink, nevezetesen az új típusú testnevelőtanár-képzést.

Terítéken az új típusú tanárképzés (podcast)

Január 23. óta „dübörög” a TF podcastsorozata, amelyben az egyetem hallgatóit és fiatalokat érintő sportos témákat boncolgatnak elismert oktatóink, valamint intézményünkhöz közeli szakértők.

A sorozat negyedik részében az új típusú tanárképzésről beszélget Boronyai Zoltán kosárlabda-szakedző, a Szent László Gimnázium testnevelő tanára, dr. Borosán Lívia, a TF Pedagógia Tanszékének vezetője, dr. habil. Csányi Tamás, a TF Testneveléselméleti és Oktatásmódszertani Tanszékének vezetője, valamint prof. dr. Tóth László, a TF Tanárképző Intézetének főigazgatója.

Szakértőink körbejárják, miképp változik az iskolai környezet a következő évtizedben, milyen társadalmi kihívásokra kell reagálniuk az öt év múlva diplomázó testnevelő tanárok képzésében, ennek milyen hatása van a tanárképzés átalakulására, és milyen hangsúlyai vannak az új jogszabályi háttérnek.

Szó esik arról is, hogy az új követelményeknek megfelelően hogyan alakították át a TF tanárképzését, a megújuló iskolai gyakorlatok hogyan segítik a fenti folyamatokat, milyen pedagógiai és oktatásmódszertani újdonságokat jelenítenek meg a képzésben, és milyen új tudományos, illetve módszertani szempontok jelennek meg a képzés során. Végül, de nem utolsósorban megvitatják, milyennek képzelik a jövő testnevelő tanárát és az iskolai testnevelést.

Ha már végeztél a vizsgáiddal, és még nem kezdődött el az új szemeszter, ám fojtogat a tudásszomj, kövesd a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem honlapját és közösségimédia-felületeit, ahol január 23-tól február 19-ig TF-es oktatókkal és neves szakemberekkel készített podcastokat teszünk közzé.

A műsorokat több felületen, a Youtube-on és a Spotify-on is meghallgathatjátok.

Hangoljatok ránk, és osszátok meg másokkal is a podcastokat!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!